29 mai 2023, 19:26

Un oraș a fost recunoscut oficial după 180 de ani

Un nou oraș în teritoriul britanic.

După 180 de ani, Gibraltarul a fost inclus oficial. Decizia a fost luată după ce acest statut, care îi fusese deja acordat de Regina Victoria, a fost trecut cu vederea din cauza unei erori administrative.

Acest teritoriu britanic de peste mări încercase să devină în mod oficial un oraş în prima parte a acestui an cu ocazia festivităţilor ocazionate de Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a, însă o serie de cercetări realizate la Arhivele Naţionale au dezvăluit că statutul de oraş îi fusese deja atribuit încă din anul 1842.

E minunat să vedem că această recunoaştere oficială a fost acordată oraşului Gibraltar, o recompensă uriaşă pentru istoria sa bogată şi dinamismul său”, a declarat prim-ministrul britanic, Boris Johnson.

Statutul de oraș este adesea asociat cu zone care au o catedrală, o universitate sau o populație mare, dar nu există reguli stabilite clar, acesta fiind acordat de monarhul britanic, la sfatul miniștrilor. Acest statut aduce puține beneficii din punct de vedere material, dar poate oferi un impuls comunităților și este un motiv de mândrie pentru rezidenți.

sursa foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol