20 mai 2024, 0:05

Un oraș din România inclus în topul celor mai frumoase destinații din Europa

Odată cu sezonul cald debutează şi primele plecări în vacanţă ale turiştilor. Dacă încă nu v-aţi ales destinaţia, topul celor mai frumoase oraşe din Europa, care include şi unul din România, cu siguranţă vă va oferi câteva opţiuni interesante.

Vine vara şi, fără îndoială, vă gândiţi deja la următoarea vacanţă. Dacă nu aţi făcut încă planuri cu privire la destinaţie, următorul top vă poate inspira să alegeţi oraşul în care să vă petreceţi concediul, scrie brightside.me. Topul celor mai frumoase oraşe din Europa:

Bruges, Belgia 

sursa: adevarul.ro

Casele de tip „turtă dulce“, romantismul ce pluteşte pe străzi, podurile arcuite şi reţeaua extinsă de canale fac din Bruges „Veneţia Nordului“. Mulţi turişti consideră că acesta este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa, motiv pentru care a fost inclus în acest top.

Sintra, Portugalia 

sursa: adevarul.ro

Uimitor şi neobişnuit, Sintra te va face să crezi că ai intrat într-o lume basm. Casele sale pline de culoare şi grădinile exotice fac acest oraş o destinaţie ce nu trebuie ratată.

Braşov, România

sursa: adevarul.ro

Nu degeaba este numit Braşovul „Perla Transilvaniei“. Ascuns între munţi, este un loc perfect pentru cei cărora le place să descopere secretele oraşelor antice. Braşovul arată ca un oraş din vremurile medievale. Turiştii revin de fiecare dată pentru cetăţile vechi de secole, casele cu acoperişuri de ţiglă si ceasul din turnul Casei Sfatului care sună la fiecare oră.

Gdansk, Polonia 

sursa: adevarul.ro

Acest oraş vechi, aşezat pe ţărmul Mării Baltice, oferă o atmosferă unică. De la zeci de cafenele confortabile la numeroase muzee, târguri şi expoziţii, oricine va găsi un mod interesant în care să-şi petreacă timpul.

Mostar, Bosnia şi Herţegovina

sursa: adevarul.ro

Vechiul pod era structura care împărţea oraşul în două părţi – bosniacă şi croată. Acum, Mostar este un loc unic unde se întâlnesc civilizaţiile şi culturile estice şi occidentale. Acest lucru este resimţit nu numai în arhitectură, ci şi în bucătăria şi tradiţiile locale.

Bled, Slovenia 

sursa: adevarul.ro

Bled este situat la poalele Alpilor Julieni, pe malul unuia dintre cele mai pitoreşti lacuri din lume. Este un loc perfect pentru a medita sau a găsi răspunsuri la întrebări care te macină, admirând peisajul montan reflectat în apele lacului.

Koman, Albania 

sursa: adevarul.ro

Acest oraş oferă o frumuseţea naturală cum greu întâlneşti prin alte destinaţii. Merită amintite apa azurie şi zonele pitoreşti acoperite cu verdeaţă.

Ronda, Spania 

sursa: adevarul.ro

Acest oraş unic, vechi de secole, oferă experienţa unei atmosfere unice. Este minunat să vă pierdeţi pe străzile vechi ale oraşului, bucurându-vă de frumuseţea locului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol