17 ianuarie 2022, 23:40

Un paradis turistic își alungă turiștii, de teama COVID-19. Hotelurile vor fi închise

Este unul dintre Paradisurile turistice ale acestei planete, în care visează mulți să ajungă. În cataloagele tour operatorilor e la categoria aceea, a apelor de un albastru amețitor, de-ți vine să te cufunzi direct în paginile lucioase ale revistei.

Vorbim despre Insula Martinica, din Antilele franceze, care se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei de COVID-19 şi va intra într-o ”a doua fază de izolare”. Acest lucru implică în special închiderea plajelor şi recomandarea adresată turiştilor de ”a părăsi teritoriul”, a declarat luni prefectul insulei, citat de Le Monde.

”Vom intra într-o a doua fază de izolare. (…) Magazinele vor fi închise, cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor”, a indicat prefectul Stanislas Cazelles, cerând ”tuturor turiştilor care sunt vulnerabili să părăsească teritoriul”.

”Hotelurile vor fi închise, cu excepţia cazurilor de primire a personalului şi a persoanelor care locuiesc pe teritoriu, va fi la fel pentru locaţiile sezoniere”, a adăugat prefectul.

”Magazinele utile pentru începutul anului şcolar” se vor redeschide atunci când ”situaţia sanitară se va ameliora”, a indicat el.

Prefectul departamentului a explicat că ”locurile de agrement şi cultură vor fi închise”, în special ”plajele”, care ”nu vor mai fi accesibile publicului”.

Localnicii au voie să parcurgă cel mult un kilometru în jurul locuinţei. ”Aceste reguli sunt stricte şi vor fi ridicate de îndată ce situaţia sanitară o va permite”, a promis prefectul, menţionând o ”clauză de revizuire în 15 zile”.
Martinica înregistrează una dintre cele mai mari rate de incidenţă din Franţa, aproape 1.200 de cazuri la 100.000 de locuitori.
Sursa foto: orythys de la Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.