7 septembrie 2023, 9:31

Un pilot rus a dezertat cu tot cu elicopterul din dotare. Recompensă fabuloasă

„Acei ruși care nu vor să devină criminali de război, vă rog să vă predați, treceți de partea Ucrainei”, este anunțul făcut de multă vreme de forțele Ucrainei.

Drept urmare, s-au consemnat, până acum, mai multe cazuri de dezertări. Unele ale unor soldați obișnuiți. Alții au dezertat cu tot cu blindatele în care erau. Iată însă că se consemnează și predarea unui pilot rus, cu tot cu elicopterul din dotare.

Ziarul online ucrainean Ukrainska Pravda a citat comentariile purtătorului de cuvânt al serviciilor de informații militare, Andrii Iusov, care a declarat că pilotul, Maksim Kuzminov, a dezertat cu un elicopter MI-8.

Într-o postare separată pe Telegram, departamentul de informații al Ucrainei a declarat că pilotul în vârstă de 28 de ani face acum apel la alți ruși să-i urmeze exemplul.

Pilotul a mai povestit cum a zburat la o „altitudine extrem de joasă, și nu a comunicat prin radio”.

„Nimeni nu a știut ce s-a întâmplat cu mine. Aparent, nimeni nu a înțeles ce s-a întâmplat timp de trei-patru zile. Am zburat cu succes și am aterizat”, a povestit el.

„Am contactat serviciile de informații ucrainene, le-am explicat situația mea, după care ei mi-au oferit această posibilitate: ‘Vino, îți garantăm siguranța, îți garantăm noi documente, îți garantăm o compensație financiară’”.

Kuzminov va primi o recompensă care se ridică la echivalentul a 500.000 de dolari, în grivne.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol