17 iulie 2024, 23:40

Un prieten din copilărie de-ai lui Biden îi cere acestuia să renunțe la cursa prezidențială

Un prieten din copilărie și vecin al președintelui american, Joe Biden, pe vremea când acesta locuia în Scranton, în statul Pennsylvania, i-a cerut public acestuia să se retragă din cursa pentru Casa Albă, în urma creșterii puternice a îngrijorărilor în Partidul Democrat că actualul lider nu mai este suficient de capabil de responsabilitățile funcției, conform Newsweek.

Jay Parini, poet și romancier care predă la Middlebury College din Vermon, i-a transmis președintelui american o scrisoare deschisă cu titlul: „Dragă Joe, a venit momentul să pleci acasă”, vorbind de îngrijorările cu privire la capacitatea cognitivă a liderului american.

Legăturile lui Parini cu Biden sunt profunde – mama sa a fost prietenă cu mama lui Biden și acesta i-a fost ocazional babysitter președintelui american pe vremea când acesta locuia în orașul său natal, Scranton.

„Puțini lideri în istoria Americii au avut o inimă atât de mare sau simțul echilibrului pe care îl ai tu. Dar acum ești în vârstă, ca și mine. Știu ce înseamnă să încerci să-ți iei energia cu forța pentru a putea să mergi înainte în fiecare zi. Corpurile noastre nu mai cooperează așa de bine cum o făceau pe vremuri. Uneori te doare și încercând să te ridici din pat dimineață”, scrie Parini în text.

Scrisoarea vine într-un moment extrem de dificil pentru campania Biden, după ce președintele a avut o prestație dezamăgitoare la dezbaterea cu contracandidatul său, Trump, de vineri.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol