4 iunie 2023, 16:41

Un profesor universitar din Craiova, printre cei mai buni matematicieni ai lumii

Profesorul Vicenţiu Rădulescu de la Departamentul de Matematică din cadrul Universităţii din Craiova, a fost inclus recent de Agenţia internaţională Clarivate Analytics printre cei mai buni 70 de matematicieni din întreaga lume. Și ca urmare a numărului mare de citări pe care le-au înregistrat lucrările sale.

Cele mai multe citări

Clarivate Analytics a anunțat acum câteva zile noile liste cu „Highly Cited Researchers”, respectiv cercetătorii cu cele mai multe citări din 22 domenii științifice, scrie smartcraiova.ro.

Aceasta este o „recunoaștere a adevăraților pionieri în domeniile respective în ultimul deceniu, demonstrată de producerea mai multor lucrări foarte citate, care se clasează în top 0,1% după citările în domeniul respectiv”, potrivit Clarivate Analytics.

În domeniul Matematică al listei 2020 pentru „Highly Cited Researchers” sunt incluși 70 de cercetători din întreaga lume. Printre aceștia se află şi prof. univ. Vicențiu Rădulescu de la Departamentul de Matematică, Facultatea de Ştiinţe, Universitatea din Craiova.

Cercetător influent

Profesorul Rădulescu este laureat al aceleiași prestigioase distincții în anii 2014 și 2019. Articolele şi cărțile sale sunt citate de 11.000 de ori de peste 2.200 de cercetători.

Agenția internațională Clarivate Analytics, lider global recunoscut în întreaga lume pentru furnizarea de informații și analize de încredere pentru a accelera ritmul inovației, îi identifică în fiecare an pe cei mai influenți cercetători din lume.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol