16 septembrie 2023, 9:07

Un român a bătut recordul mondial la Telegrafie Viteză

Echipa națională a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatele Mondiale de Telegrafie Viteză, desfășurate în perioada 09-13 septembrie, în localitatea Primorsko din sudul Bulgariei. Printre acestea și doborârea unui record mondial.

Scutaru Ianis Alexandru a bătut recordul mondial la Campionatele Mondiale de Telegrafie Viteză. Sportivii români au cucerit 5 medalii de aur, 9 de argint și 11 de bronz.

Secția de Radio-amatorism a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț a reușit o performanță extraordinară la campionatele mondiale de profil, potrivit Mesagerul de Neamț.

5 sportivi ai clubului au făcut parte din echipa României, care a obținut cel mai bun rezultat din istorie.

Sportivii români au cucerit un număr de 5 medalii de aur, 9 de argint și 11 de bronz la probele individuale, precum și clasarea pe locul 2 la competiția pe echipe, după Belarus şi înaintea Ungariei și Rusiei, potrivit Mediafax.

Protagonistul ediției a fost foarte tânărul și extrem de talentatul Ianis Alexandru Scutaru, care a venit acasă cu două medalii de aur, două de argint și una de bronz. Despre această performanță, toate amănuntele au fost oferite într-o conferință de presă în care lângă tânărul campion mondial s-a aflat Gheorghe Paisa, antrenorul de la club dar și antrenorul lotului României.

𝐒𝐜𝐮𝐭𝐚𝐫𝐮 𝐈𝐚𝐧𝐢𝐬 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 a înregistrat și un record mondial absolut, realizând 306.273 puncte la RUFZ, devenind astfel primul radioamator din lume care obţine în competiţie peste 300.000 puncte şi trece peste viteza de 1000 semne/minut.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol