26 octombrie 2021, 22:32

Un român a câștigat premiul croitorilor din Italia, Forbici d’oro 2021

Vlăduț Mihail Motău a impresionat Italia. Originar din Săbăoani, Neamț, locuiește de la vârsta de 8 ani în Italia și, la doar 27 de ani, a câștigat un concurs cu o tradiție de 70 de ani, organizat de Academia Națională a Croitorilor din Italia: Foarfecele de Aur (Forbici d’oro 2021).

Ceremonia de premiere a avut loc la Roma, la Casino dell’Aurora Pallavicini, unde au defilat toți croitorii aflaţi în competiție, potrivit stiridiaspora.ro.

Tema aleasă pentru competiția din acest an care s-a încheiat pe 18 septembrie a fost ”Tehnică și eleganță”: pentru a câștiga, croitorii au fost nevoiți să treacă o serie de teste care combină cunoștințele despre meserie, îndemânare și simțul stilului. Munca lor a fost evaluată de o delegație internă, dar și de către maeștrii internaționali.

Vlăduț Motău este ucenicul lui Daniel Robu, proprietarul atelierului Sartoria Robu. Membru al Academiei Naționale a Croitorilor din Italia, maestrul Daniel Robu își desfășoară cea mai mare parte a activității în atelierul de creație din Torino. Creațiile vestimentare sunt rodul măiestriei sale, atât ca designer, cât și ca excelent croitor artizanal.

Alte premii acordate au fost Premiul pentru întreaga carieră, Vita da Sarto și Premiul Accademia, pentru Sartori, prestigioasa școală de croitorie fondată de Papa Grigore al XIII-lea în 1575. Membrii externi ai juriului au fost croitorii internaționali Huntsman, Cifonelli Parigi și Sastreria Manuel Calvo de Mora.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.