15 aprilie 2024, 3:30

Un român a fost ales primar într-un oraș din SUA. A plecat din România în 1991

Adrian Petrila, un bărbat de origine română în vârstă de 44 de ani, a fost ales primar al orașului american St. Pete Beach din Florida, după ce l-a învins pe edilul în funcție, Alan Johnson. După o campanie aprinsă și alegerile care i-au urmat, noul primar al St. Pete Beach, Adrian Petrila a fost învestit în funcție pe 28 martie, potrivit săptămânalului de Florida thegabber.com.

Adrian Petrila a depus jurământul și le-a mulțumit locuitorilor și alegătorilor, dar și soției sale „pentru că a suportat trei luni o campanie electorală foarte grea. Cred că St. Pete Beach este unul dintre cele mai bune locuri de trăit din lume, iar împreună nu putem decât să îl facem mai bun”, a spus Petrila.

Adrian Petrila s-a născut în România, în urmă cu 44 de ani. La 12 ani, în 1991, a emigrat din România împreună cu familia sa, în Hollywood, statul Florida (nu în vestitul Hollywood, California). În 1995 a început cursurile Universității din Florida de Sud. A absolvit cu o diplomă în psihologie, potrivit The Gabber.

Și-a cunoscut soția, Irina, în urmă cu 10 ani, la un eveniment al Camerei de Comerț. „A fost cel mai bun lucru de la acea întâlnire”, a mărturisit Adrian Petrila. Irina și Adrian s-au căsătorit și s-au mutat la St. Pete Beach în 2018. Timp de 21 de ani, actualul primar a lucrat în domeniul imobiliar.

După învestirea ca primar, Adrian Petrila a mărturisit că dorește să analizeze, să revizuiască și să actualizeze Planul general al orașului și a venit cu propunerea de a aduce un moratoriu asupra „construcțiilor la scară largă”.

Ce a promis noul primar în campanie

Dezvoltarea orașului și densitatea locuitorilor s-au dovedit încă o dată esențiale într-o cursă pentru fotoliul de primar care devenise destul de controversată, potrivit jurnaleemigrant.com.

Adrian Petrila, de profesie broker imobiliar, a spus că proiectele de dezvoltare precum extinderea resortului TradeWinds Island provoacă o presiune suplimentară asupra orașului St. Pete Beach.

„Crede cineva de aici că putem face față celor 2.000 de mașini suplimentare pe zi pe care le propun în prezent pentru Tradewinds?”, ar fi întrebat Petrila în timpul unei dezbateri a candidaților.

„Nu putem gestiona densitatea suplimentară. Nu putem gestiona traficul suplimentar. Nu putem face față aglomerației suplimentare. Nu putem face față supraaglomerării suplimentare de pe plajele noastre”, a adăugat el.

El a promis în campanie că va pune presiune pentru o dezvoltare inteligentă a orașului, și nu va aproba nimic care să depășească densitatea actuală permisă și a asigurat dezvoltatorii că se va conforma „absolut fiecarei părți” a Planului Cuprinzător al orașului.

Sursa foto: Adrian Petrila/Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol