23 iunie 2024, 21:38

Un român a fost arestat pentru că spiona pentru Rusia. El a fost acuzat de ” “trădare în formă continuată”. Cum trimitea informațiile la Moscova

Un român al cărui nume nu a fost încă precizat a fost arestat la propunerea DIICOT pentru infracțiunea de trădare. Mai precis, acesta fotografia obiective NATO și, prin intermediul Ambasadei Rusiei le trimitea la Moscova.

Mai precis, infracțiunea comisă de român se numește  “trădare în formă continuată”. Conform DIICOT tânărul ar fi filmat și fotografiat mai multe convoaie militare care treceau prin România și le-ar fi transmis Kremlinului.

„La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare. Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă”, spune un comunicat DIICOT.

La propunerea DIICOT, Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, informează Digi24.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol