28 martie 2020, 23:08

Un român, al treilea cel mai longeviv bărbat al Planetei. Cum vede viața la 111 ani

Dumitru Comănescu este cel mai bătrân român și a fost declarat recent al treilea cel mai longeviv bărbat din lume. Bărbatul are 111 ani și a reușit să depășească până și vârsta României Mari, potrivit Adevărul. 

Acesta este originar din județul Prahova, mai exact din satul Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa. A fost de meserie inginer agronom și a învățat să iubească atât de mult plantele încât a făcut din profesia sa o adevărată pasiune, ceea ce l-a adus pe culmile succesului devenind unul dintre cei mai valoroși fitopatologi români, fiind elevul celebrului Gheorghe Ionescu-Siseşti, fondatorul Institutului de Cercetări Agronomice.

Ca mulți alții, Dumitru Comănescu nu a știut de la început pe ce drum să meargă, așa că s-a înscris la Facultatea de Matematică, acolo unde l-a avut profesor pe unul dintre cei mai mari matematicieni din istorie, Gheorghe Ţiţeica, pasiunea pentru plante venind pe parcurs.

În domeniul biologiei a lucrat timp de 70 ani, reușind să facă ultima expertiză fitopatologică în anul 2003, în cadrul unui concurs. Chiar dacă abia împlinise 86 de ani, acest lucru nu l-a împiedicat sî se apuce de învățat, ocupând locul cinci pe țară. Acest lucru nu a făcut decât să-i prelungească și mai mult activitatea.

Dumitru Comănescu a fost premiat recent de Primăria Capitalei, prin intermediul programului administrat de Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, CSMB, cu suma de 5.000 lei, dar și o plachetă onorifică drept „omagiu adus vieţii şi contribuţiei la dezvoltarea societăţii şi a comunităţii Municipiului Bucureşti şi ca o recunoaştere a respectului şi preţuirii faţă de seniorii bucureşteni”, mai anunță Adevărul. 

Pe data de 29 iunie 2019, Dumitru Comnănescu a fost declarat, în mod oficial, de către reprezentanții Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrația Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne “Cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti”, urmare a demersurilor efectuate de CSMB.

În prezent, Dumitru Comnănescu se clasează pe locul trei în topul celor mai vârstnici bărbați din lume, potrivit clasamentului „Ten oldest living men”, al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor (“100 verified oldest men”) şi a 72–a cea mai vârstnică persoană în viaţă (“100 oldest living people”).

Sursă Foto: adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.