21 ianuarie 2020, 7:42

Un român este cel mai cunoscut îmblânzitor de cai din lume. Ce a învățat de la animalele pe care le iubește

Miron Bococi, un maramureşean stabilit în Barcelona, este cunoscut ca unul dintre cei mai buni dresori de cai din lume.

Pasiunea lui începe încă din copilărie, când îşi ajuta părinţii la muncile câmpului şi la pădure. La 19 ani a plecat să lucreze în Spania, la un centru de călărie, unde susține că acolo calul era tratat ca un adevărat rege, arată tarancutaurbana.ro .

Acum, locuieşte la Barcelona, la vreo 30 de km de oraş, unde are o ferma.

”Înainte făceam mai mult echitație, școală, învățam copii, adulți, cai, acum fac spectacole, îmblânzesc mânjii sau mă ocup de caii care au anumite probleme de comportament.”, sustine Miron Bococi.

Cum a pornit afacerea

”Prima mea idee a fost să lucrez, să fac niște bani și cu ceea ce îmi rămâne să învăț, să mă ocup de hobby-ul meu și, daca se dovedește că voi fi bun, să merg mai departe. Am avut noroc că o doamnă mi-a dat o șansă, de a lucra la fermă la ea și de a-mi lăsa caii să experimentez, cu condiția să nu-i bat. Să încerc ce vreau cu ei, dar fără agresivitate, fără violență, așa mi-a spus. Apoi am văzut niște filme cu un dresor american, m-au impresionat așa cum probabil că impresionează pe oricine care vede prima dată o astfel de demonstrație și uite așa a început căutarea drumului meu personal.”, a mai transmit acesta, conform lumeamare.ro.

Ce a învătat de la cai

Dresorul crede că în viața asta este mai bine să faci ceea ce-ți place, iar atunci cand face spectacol trebuie să se distreze și calul alături de el.

„Caii au o conduită foarte clară, o formă de a trăi și a fi în societatea lor, care rămâne neschimbată. Funcționează după aceleași reguli, nu au capcane, nu au minciuni. Noi oamenii suntem foarte complicați.”, încheie Bococi.

sursa foto: facebook.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.