5 octombrie 2022, 8:54

Un român la masa Papei Francisc. Povestea chelnerului din Vrancea care îl servește pe celebrul lider spiritual

Într-un documentar numit ,,Papa Francisc și românii” aflăm că timp de șase ani un român l-a servit săptămânal pe suveranul Pontif.

Petru Tâmpău, în vărstă de 37 de ani s-a născut în județul Vrancea și la vârsta de doar 17 ani a plecat în Italia să muncească, iar peste câțiva ani s-a căsătorit cu o femeie din Peru. Acesta lucrează, încă din 2013, în Santa Marta, reședința Papei Francisc și declară că a fost blocat acolo timp de trei zile fără acces la lumea exterioară, în timpul alegerilor, spune libertatea.ro.

După ce Jorge Mario Bergoglio a fost ales papă, românul a continuat să lucreze drept chelner și timp de șase ani îl servește pe suveranul Pontif, spunând că acesta are o masă simplă, de cele mai multe ori este alcătuită din: orez alb, cu puţin parmezan sau paste albe, peşte, alternate cu multe salate. El mai spune și că ia masa de două ori pe săptămână cu suveranul.

,,Din primele zile îmi ştia numele, al colegului. Este foarte atent la chestiile astea. Mă întreabă mereu ce îmi face familia, copilul”, declară acesta, conform sursei menționate precedent.

 

Sursă foto:

libertatea.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol