25 februarie 2020, 8:30

Un român predă psihologia muzicii în Viena. Povestea tânărului care promovează limbajul comun al tuturor civilizațiilor

Tudor Popescu este un specialist în psihologia muzicii, român stabilit în străinătate care și-a urmat studiile la mai multe universități de prestigiu din lume.

Tânărul, în vârstă de 39 de ani, este absolvent al Politehnicii din București, iar după ce a terminat studiile în București, fiind atras de muzică, psihologie și inginerie s-a decis să facă masteratul în psihologie experimentală, cu specializare în psihofizică la Universitatea Durham și să își obțină doctoratul la Universitatea Oxford. A dori să își continue studiile postdoctorale în psihologia muzicii la Dresda, relatează  adevarul.ro.

,,«Conversia» mea spre psihologia experimentală de la Durham mi-a dat senzaţia că lumea academică, a cercetării era ceea ce căutăm. Continuarea firească pe această cale era un doctorat şi, căutând un loc, am avut şansa să primesc o ofertă de la Oxford. Anii aceia au fost deosebit de formativi din toate punctele de vedere, dar îndeosebi au avut rolul de a-mi clădi o solidă bază metodologică în instrumentele psihologiei experimentale şi ale neuroştiinţei. Am putut face apoi următorul pas, cel de a-mi focaliza lentila cercetării către zona psihologiei unde se găseau cele mai multe întrebări cărora le căutăm răspuns.”, declară tânărul în legătură cu experiența la Durham.

În prezent acesta ocupă postul de profesor al psihologie muzicii la catedra din Viena și își propune să realizeze mai multe proiecte prin care să aducă dovezi cu privire la existența unei legături între muzică și activitatea neurologică a oamenilor. De asemenea, românul este convins că  muzica civilizaţiilor umane de pe întregul glob are o serie de elemente comune.

În prezent, Popescu nu are colaboratori români, însă acest lucru este datorat faptului că în România nu este există această ramură pe care el încearcă să o dezvolte, lucru care îl și împiedică să îți construiscă o carieră aici, însă acesta vizitează țara nativă cât de des poate.

 

Sursă foto: adevarul.ro

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.