CITIRE

Un sat din România inclus pe lista celor mai color...

Un sat din România inclus pe lista celor mai colorate destinații din Europa

Un sat din nordul României este una dintre destinațiile cele mai colorate din Europa, potrivit faimosului ghid turistic Lonely Planet.

sursă imagine: gazetadambovitei.ro

Într-un articol intitulat Cele mai colorate 10 destinații din Europa, scriitoarea Tamara Sheward de la Lonely Planet a întocmit o listă pe care a inclus și comuna Ciocănești din județul Suceava din România. „Munții Carpați. Însăși numele, ne face să ne gândim la povești cu vampiri și vârcolaci. Totuși, în regiunea istorică a Bucovinei, satul Ciocănești reprezintă o excepție de la această viziune: până la urmă, ce poate fi mai puțin înfricoșător decât un sat întreg pictat precum ouăle de Paște?”, potrivit lonelyplanet.com. Scriitoarea reamintește de asemenea, cititorilor că decorarea ouălelor de Paște a fost o tradiție aici de secole, dar numai în anii 1950 locuitorii au început să picteze aceleași desene elaborate pe casele lor.

Comuna Ciocănești este situată într-una din cele mai frumoase regiuni din România. Drumurile din zonă ar putea pune la încercare răbdarea turiștilor, dar priveliștea merită efortul din plin. Totodată, turiștii vor putea faceți un tur al mănăstirilor din Bucovina, adevărate „capodopere bizantine”, precum Mănăstirea Voroneț.

Alte locuri din Europa incluse în listă sunt: ​​Burano (Veneția), Zalipie (Polonia), Costa Nova (Portugalia) și Kinsale (Irlanda).

 

[Sursă imagine: m.libertatea.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.