23 iunie 2024, 19:58

Un schelet găsit la Roma ar putea fi al campioanei românce Andreea Rabciuc

Poliţia a deschis o anchetă amplă în Italia, după ce un schelet a fost găsit într-un șantier din Roma. Ar putea fi al Andreei Rabciuc, multiplă campioană națională la tir sportiv, dispărută în urmă cu peste un an.

Potrivit publicației Roma Today, citată de Știrile ProTV, un grup de muncitori italieni a descoperit scheletul în interiorul unui canal de scurgere pe șantierul din via Ettore Fieramosca, în Casal Bertone.

Procuratura din Roma va comanda o expertiză în cazul cadavrului unei femei de aproximativ 30 de ani găsit recent.

Procurorul care se ocupă de dosar va cere specialiștilor să analizeze rămășițele pentru a încerca să stabilească în mod clar data și cauza morții.

În paralel cu această activitate, vor fi efectuate verificări și de către carabinieri, inclusiv un test ADN, în timp ce alţi poliţişti vor analiza baza de date a persoanelor dispărute din 2020, în căutarea unor elemente utile anchetei.

Andreea Rabciuc, în vârstă de 28 de ani, a dispărut între Moie di Maiolati Spontini și Montecarotto (Ancona) pe 11 martie 2022 și de atunci nu se mai știe nimic de ea.

Locuia împreună cu mama sa în Jesi (Ancona).

Pe 11 martie, a participat la o petrecere la o fermă din zona rurală Vallesina și nu s-a mai întors acasă. Ea avea telefonul mobil cu ea, scrie Il Messaggero.

În zorii zilei, s-ar fi certat cu iubitul ei și ar fi pornit pe drumul Montecarottese, pentru a se întoarce singură la Jesi.

Pe schelet era un lănțișor, resturi de haine și cureaua de la un rucsac.

Il Messaggero scrie că singurul suspect este iubitul ei, Simone Gresti, cercetat în stare de libertate. Acesta a negat tot timpul că i-ar fi făcut rău româncei și că ar avea vreo legătură cu dispariția ei.

Gresti a raportat târziu faptul că Andreea lipsește, iar în mașina lui au fost găsite urme de sânge aparținând româncei.

Sportiva a încercat fără succes să-și apeleze tatăl aflat în Spania (acesta nu a răspuns pentru că dormea), iar apoi i-a transmis printr-un mesaj că are nevoie de ajutor.

„După ce a întâlnit persoanele nepotrivite, viața ei s-a dus de râpă” – partenerul mamei Andreei, într-un interviu pentru presa din Italia.

Andreea Rabciuc a fost legitimată la CSS Rădăuți și CSM Suceava și a făcut parte din lotul României de tir sportiv.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol