20 ianuarie 2020, 11:36

Un scriitor a realizat un documentar de cinci ore despre Basarabia. Horia Muntenuș: „Filmul este realizat cu sprijinul popular de pe ambele maluri ale Prutului”

Scriitorul Horia Muntenuş va lansa filmul documentar „Basarabia”, un lungmetraj cu o durată de 300 de minute, informează Agerpres.

Filmul, realizat cu sprijinul popular de pe ambele maluri ale Prutului

„Filmul este realizat cu sprijinul popular de pe ambele maluri ale Prutului. Filmările au început pe data de 1 decembrie 2016, la Chişinău şi au continuat până în noiembrie 2018, cu finalizarea postproducţiei anul acesta, 2019, când se împlinesc 101 ani de la Declaraţia de Unire cu România a Sfatului Ţării din Basarabia.”, a declarat scriitorul pentru Agerpres.

Când are loc premiera

Premiera filmului va avea loc pe 14 septembrie, ora 15:00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, potrivit unui anunț făcut de scriitor pe Facebook.

Cine este Horia Muntenuș

Horia Muntenuș a debutat în Napoca Universitară şi în Viaţa studenţească. Este autorul volumelor Noaptea exilatului; Ioan; Gura de piatră; Dreptul la tristeţe; Liber; Pythia; Dincolo de Brâncuşi; Poesii (Frînturi din tinereţe) şi Dincolo de stelele reci. A colaborat la Scriitori clujeni contemporani şi Poezia părinţilor noştri. De asemenea, este autorului unui poem cinematografic dedicat lui Brâncuşi, potrivit Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Cluj.

Sursă cover foto: Informateca


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.