8 septembrie 2023, 12:31

Un startup francez a creat măştile care ucid virusul

Un start-up francez a creat un material pentru măşti care te poate scăpa de toate îngrijorările legate de eficiența măștilor de protecție, căci ţesătura sa neutralizează virusul când intră în contact cu el. Startup-ul francez BioSerenity a creat măştile care ucid virusul.

Nu suntem concentraţi pe o mască care filtrează mai bine, suntem concentraţi pe o mască filtrantă, ca FFP2 sau o mască chirurgicală care va ucide virusul şi alţi agenţi patogeni”, a declarat Marc Frouin, director general BioSerenity.

Ca să aibă efect, măştile trebuie purtate maximum patru ore. Cercetătorii de la Universitatea din Lille le-au testat eficacitatea. După cinci minute este de 99,99%, iar după două ore de 99, 96%. Măştile au patru straturi, dintre care unul este virucid, relatează Le Monde.

„Inovaţia constă în materialul filtrant care este în interiorul măştii. Este un strat de ciclodextrină, o moleculă specială care face o cuşcă şi în această cuşcă punem un agent antiviral”, a mai adăugat Marc Frouin.

Start-up-ul francez care le va produce poate face până la un milion de măşti pe zi, care vor ajunge mai întâi la personalul medical şi apoi şi la publicul larg.

Disponibil la comandă din 16 februarie pentru versiunea FFP2 și din 22 februarie pentru versiunea chirurgicală, acest dispozitiv medical de unică folosință a fost realizat în parteneriat cu cercetători de la Universitatea și Centrul Spitalicesc Universitar din Lille, cu Insem și CNRS.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol