8 decembrie 2024, 17:33

Un student a făcut și donat o poartă de dezinfecție unui spital din Craiova

În vârstă de numai 23 de ani, un student din Craiova a reușit prin forțe și economii proprii să facă o poartă de dezinfecție pe care a și donat-o către Spitalul de Urgență din Craiova.

Tânărul este student la Agronomie și fiind impresionat de munca grea pe care o au de făcut cadrele medicale în această perioadă și-a dorit să vină în ajutor, construind o poartă specială.

Poarta beneficiază de un senzor care declansează imediat timp de circa 10 sau 15 secunde o substanță dezinfectantă. Radu a reușit acest lucru după ce s-a inspirat de pe internet. Astfel, observând mai multe din metodele folosite de chinezi și cu o investiție de aproximativ 2.300 de lei a instalat poarta chiar la intrarea din Spitalul din Craiova, acolo unde sunt tratați bolnavii de coronavirus.

Mulţumim pentru iniţiativă. Este o investiţie binevenită pentru Spitalul Judeţean. Aşteptăm astfel de iniţiative şi din partea altor persoane” a spus Teodor Sas, managerul Spitalului de Urgenţe din Craiova, pentru Mediafax, conform celor de la kissfm.ro.

De altfel, inițiativa studentului a reprezentat un real exemplu pentru toți voluntarii Asociației CERT Transilvania din Cluj, care au făcut tot posibilul pentru a face donații asemănătoare spitalelor. Până în prezent, fiind donate șase porți, unele ajungând în Baia Mare, altele în Sălaj și altele în Cluj. Trebuie să menționăm faptul că acum voluntarii lucrează la alte 30 de cabine pentru dezinfectare.

Sursă foto: Facebook.com

Există o nevoie urgentă de a amplasa astfel de sisteme de decontaminare în toate spitalele din linia întâi și de aceea, începând de astăzi ne vom intensifica eforturile pentru a produce și distribui dispozitivul creat de noi către toate unitățile medicale din Cluj-Napoca și, în măsura capacităților de producție, către spitalele din țară.

Sursă foto: Facebook.com

Aceste porți de decontaminare reduc considerabil riscul de contaminare la dezbrăcarea echipamentului de protecție pe de o parte și la pătrunderea într-o incintă, pe de altă parte.Acest aspect este vital și poate face diferența în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri. Pot fi montate atât în interior cât și în exterior. Conform estimărilor avem un număr de 133 de spitale în Transilvania și aproximativ 500 de unități în țară. Costul materialelor este de aproximativ 1.000 lei iar capacitatea de producție este momentan de 50 bucăți pe zi”, au declarat reprezentanții CERT Transilvania, conform sursei citate anterior.

 

Sursă foto cover: Facebook.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol