28 noiembrie 2022, 12:38

Un studiu arată că peștii sunt plini cu medicamente

Un studiu arată că peștii din oceanele Atlantic și Pacific au un cocktail de medicamente farmaceutice, provenite din erorile umane, prezente în țesut.

Pe coasta Floridei, o specie de pești a fost testată pozitiv cu un cocktail de medicamente farmaceutice. Este vorba de Bonefish, o familie de pești care se găsesc în oceanele Atlantic și Pacific.

Cercetătorii au prelevat mostre de sânge și țesut din 93 de pești. Ei au descoperit că fiecare pește avea o medie de șapte produse farmaceutice prezente în țesut, inclusiv medicamente pentru tensiunea arterială, antidepresive, medicamente pentru tratamentul prostatei, antibiotice și analgezice.

Aceste constatări sunt cu adevărat alarmante”, a spus Jennifer Rehage, ecologist și profesor asociat la universitate, potrivit alephnews.ro.

Produsele farmaceutice sunt o amenințare invizibilă, spre deosebire de florile de alge sau de apele tulburi. Cu toate acestea, rezultatele ne spun că sunt o amenințare formidabilă pentru pescuitul nostru și evidențiază nevoia presantă de a aborda problemele noastre de lungă durată privind infrastructura apelor uzate”.

sursa foto: lumeaanimalelor.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol