17 ianuarie 2022, 23:33

Un studiu din SUA infirmă tot ce știam despre trabucuri

Despre tabucuri se spunea că nu provoacă dependență și că au un nivel de nicotină mai mic decât o țigaretă. Se pare că acest lucru este un mit.

Conform unor specialiști din Statele Unite ale Amercii, nivelul de nicotină se pare că este la fel sau uneori chiar mai ridicat decât la o țigareță, fiind de asemenea și mai dăunătoare, informează Inquirer.com.

Cercetătorii au comparat opt dintre cele mai populare branduri de trabucuri cu două dintre cele mai cunoscute tipuri de țigări normale. Nivelul de nicotină a fost colectat din fumul fiecărei țigări – fumul fiind scos de o mașinărie specială care simulează fumatul. Diferența este una evidentă: nicotina din trabuc ajunge la nivelul de 1,24 miligrame față de 0,87 miligrame la o țigareță.

Am fost uimită să văd că acesta este nivelul de nicotină din trabucuri. Un sortiment chiar mi-a atras atenția, cel cu aromă de cuișoare. Are și cel mai mare nivel de nicotină și nu e de mirare că au pus aroma de cuișoare. Aceasta taie din greața provocată de nicotină.

Studiul nostru arată că trabucurile sunt la fel de periculoase ca țigările și ar trebui să existe legi sau atenționări pentru fumatul acestora”, a transmis Reema Goel, cercetătoare.

Acest grad ridicat de nicotină dă dependență de trabuc și este nociv, exact ca în cazul țigărilor normale, iar acest lucru trebuie să fie înțeles de toți fumătorii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.