5 aprilie 2020, 1:23

Un studiu scoate la iveală un detaliu surprinzător – învățăm mai eficient atunci când citim în format tipărit decât în format digital

Studenții de astăzi folosesc intensiv tehnologia atunci când studiază. Cărțile în format electronic au început să înlocuiască treptat lucrările în format tipărit, iar profesorii, părinții și universitățile deopotrivă recunosc influența crescândă a tehnologiei. Spre exemplu, în anul 2009 în Senatul american a fost propus un proiect de lege prin care toate universitățile americane erau obligate să digitalizeze toate lucrările de specialitate până în 2020, astfel încât ele să poată fi citite și de pe dispozitive inteligente precum smartphone-uri sau tablete.

Digitalizarea cărților aduce câteva avantaje evidente: capacitatea de a stoca o cantitate mare de cărți într-un spațiu restrâns și accesul ușor la aceste cărți electronice. Totuși, potrivit unui studiu recent, există un mare dezavantaj: capacitatea de înțelegere este mult diminuată atunci când citim în format electronic.

sursa: annabaa.org

Cu toate că studenții afirmă, în mod paradoxal, că reușesc să rețină infomații mai ușor atunci când citesc o carte în format electronic, în realitate capacitatea lor de înțelegere este afectată profund de acest mod de lecturare, potrivit businessinsider.com. Asta pentru că atunci când derulăm pagina se produce un efect de distragere a atenției.

Deși economisim atunci când alegem cărți în lucrări electronic, trebuie să știm că sacrificăm o parte importantă din capacitatea de înțelegere.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.