25 iunie 2022, 18:06

Un tânăr originar din România va fi sfințit preot de Papa Francisc în bazilica San Pietro

Papa Francisc va relua duminică  hirotonirea preoților din dieceza Romei. Printre cei nouă diaconi se află și un tânăr originar din România, George Marius Bogdan, care a urmat formarea preoțească la Roma.

Alături de alți cinci diaconi care vor primi sacramentul preoției duminica viitoare, diaconul George Marius Bogdan a început cursurile seminariale la Seminarul Mic și le-a închiat la Seminarul Mare al diecezei de Roma. Alți doi diaconi, printre care se află și fiul unui jurnalist de la Radio Vatican, s-au format la seminarul ”Redemptoris Mater”, în timp ce un diacon a fost format la seminarul sanctuarului ”Madonna del Divino Amore”, potrivit vaticannews.va.

Prin tradiție, hirotonirea candidaților la preoție în dieceza Romei are loc în cea de-a patra duminică a Paștelui catolic, numită ”Duminica Bunului Păstor”, și este prezidată, de obicei, de Episcopul Romei în bazilica San Pietro. Anul trecut, din cauza pandemiei, hirotonirea noilor preoți a fost posticipată, fiind prezidată de vicarul Papei pentru dieceza Romei, cardinalul Angelo De Donatis.

Originar din Măgura, comuna Mărgineni (Bacău), viitorul preot al diecezei de Roma s-a născut într-o familie de emigranți români care sunt stabiliți la Roma și frecventează Comunitatea romano-catolică română din Cetatea Eternă, după cum a confirmat pr. dr. Isidor Iacovici, parohul acestei comunități.

Sfânta Liturghie prezidată de Papa Francisc în bazilica San Pietro duminică, 25 aprilie 2021, începe la ora Romei 09.00. Potrivit unui comunicat al Vicariatului Romei, celebrarea euharistică va fi transmisă live în streaming pe canalul Youtube Vatican Media, fiind preluată pe pagina Facebook a diecezei de Roma, precum și de posturile Telepace și TV2000.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol