26 octombrie 2021, 21:20

Un tribunal din Mexic ordonă vaccinarea minorilor împotriva Covid-19

Guvernul din Mexic analizează o hotărâre a justiției mexicane în care a cerut să vaccineze minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani împotriva COVID-19.

Un tribunal din statul Mexico a invocat „dreptul la sănătate pentru colectivitate, în acest caz, pentru toţi adolescenţii între 12 şi 17 ani„, se arată în decizie.

Tribunalul din Naucalpan, în apropierea capitalei Ciudad de Mexico, s-a pronunţat asupra unui recurs individual în favoarea vaccinării unui minor.

„Vom analiza dosarul cu multă atenţie„, a reacţionat ministrul sănătăţii, Hugo Lopez Gatell. Guvernul nu este obligat să se conformeze acestei hotărâri judecătoreşti, arată agerpres.ro.

Ministerul Sănătății din Mexic a transmis în luna septembrie că vaccinul Pfizer-BioNTech va fi administrat numai minorilor cu risc (cei care suferă de factori de comorbiditate care pot agrava COVID-19).

Mexicul, a patra ţară cea mai afectată de pandemie din lume, are 48,8 milioane de persoane au fost complet vaccinate şi 66,9 milioane au primit cel puţin o doză, din 126 de milioane de locuitori.

sursa foto: trtworld.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.