29 noiembrie 2022, 4:19

 Un turneu de șah online strânge  40.000 euro pentru copii defavorizați

În lupta pentru digitalizarea învățământului din școlile românești, liderii industriei IT au făcut mutarea decisivă pe tabla de șah. La Chess4Education, un turneu de șah online organizat de profesioniști din domeniul IT în beneficiul Narada și care a avut loc sâmbătă, 19 decembrie, au fost strânse fondurile necesare pentru reconectarea la educație a 245 de elevi.

Dascălul Flori Grozavu a fost „inima și sufletul” acestui proiect de succes, după cum spune George Buhnici. „Ne-am distrat, am donat, iar copiii din Curcani sunt adevărații câștigători ai turneului. Iată pentru cine ne-am luptat între alb și negru” subliniază jurnalistul.

Între cei 95 de participanți la competiție s-au aflat Adrian Dragomir, CEO Termene.ro, Filip Maria, general manager HaHaHa Production, Matei Psatta – chief marketing officer TPS Engage, Andreea Popa, chief financial officer și Daniel Ilinca CEO Softbinator Technologies, Vasi Rădulescu, medic și autor ReadersDoGood,  Alex Dona, cofondator DespreVin.ro, Alina Dobra, CEO Bunnyshell, Dorin Boerescu, CEO 2Performant.

„Mi s-a părut fascinant că toată lumea care s-a implicat în acest turneu a zis da pe loc, instantaneu. Și în 3 săptămâni am reușit să facem totul” spune Matei Pavel, antreprenor și „căpitanul de expediție” al proiectului înscris de învățătoarea Flori Grozavu pe platforma Narada.ro.

„Flori e învățătoarea de la care a pornit totul, de la pasiunea ei pentru educație, pentru copii”, mai spune Matei Pavel.

Iar dacă inițial proiectul „O școală pentru viitori eroi” viza dotarea cu device-urile necesare școlii online a doar 30 de copii, entuziasmul inițiatoarei și al căpitanului de expediție s-au dovedit contagioase.

 Un turneu de șah online strânge  40.000 euro pentru copii defavorizați

175 de nume importante din industria IT și nu numai au ajutat la strângerea a 40.000 euro în doar 3 săptamâni astfel încât până la urmă 245 de copii din școala din comuna Curcani vor intra în noul an cu dreptul. Această sumă s-a transformat deja în tablete și laptopuri care au ajuns la copii sau în sălile virtuale de clasă.

Turneul de șah Chess4Education a beneficiat și de implicarea unui maestru al sportului, Adrian Stanca, arbitru de șah și organizator de competiții. „Este o onoare pentru mine să fiu aici, să iau parte la acest turneu, cu un vibe extraordinar de entuziasm și sinceritate. În plus, s-a strâns și o sumă fabuloasă”, observa arbitrul, care încă înainte de debutul turneului avea așteptări în ce privește nivelul de performanță: „Se va juca rapid, la nivel bun!”

În cele 3 ore și jumătate ale turneului de șah transmis live pe Facebook și moderat de jurnalistul George Buhnici, fiecare participant a făcut mutări care contează nu doar pe tabla de șah, ci reprezintă în cel mai concret mod investiții în capitalul uman, una dintre cele mai importante resurse.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol