3 august 2020, 23:54

Un vaccin împotriva bolii Lyme – promițător în studiile medicale

Un vaccin împotriva bolii Lyme, provocată de căpuşe, ar putea fi introdus pe piaţă. Serul este dezvoltat de un laborator francez și ar putea fi disponibil peste cinci ani.

Rezultatele unui studiu clinic arată că vaccinul experimental pentru boala Lyme este promițător și bine tolerat de organism. Acesta produce anticorpi pentru toate speciile agentului cauzator de boala Lyme în Europa și Statele Unite, conform cercetării publicate în The Lancet Infectious Diseases.

Primele teste pe oameni au arătat o eficienţă de până la 96%, fără a fi semnalate efecte adverse notabile. O nouă etapă a testelor va începe în a doua jumătate a acestui an.

Sursa doc.ro

Mai mult de 600.000 de oameni din întreaga lume se îmbolnăvesc în fiecare an de boala Lyme, ale cărei manifestări pleacă de la simple iritaţii şi pot ajunge până la afectarea sistemului nervos şi probleme cardiace. Este provocată de o bacterie, însă nu toate căpuşele o transmit.

„Rezultatele studiului clinic sunt promitatoare deoarece vaccinul a generat o reactie imunitara puternica, a acoperit o gama completa de Borrelia existenta in intreaga emisfera nordica si nu a produs efecte secundare majore”, a spus dr. Luft, coautor al studiului, conform medlife.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.