16 octombrie 2021, 21:27

Una dintre cele mai frumoase biblioteci se află în Praga

Biblioteca Clementinum din Praga este una dintre comorile Europei, cu un interior copleșitor care ne arată că acum mult timp lumea încă mai era preocupată de cultură, iar constructorii se întreceau în design-uri cât mai originale. Capitala Cehiei este una dintre cele mai vechi centre culturale ale Europei, prima universitate deschizându-se aici în anul 1348, informează Thevintagenews.com.

Frumoasa bibliotecă în stil baroc face parte dintr-un complex de clădiri istorice care acoperă o suprafață de aproximativ 20 mii de metri pătrați. A fost inaugurată în 1722 și reprezenta pe vremuri al treilea mare colegiu iezuit din lume; astăzi găzduiește peste 20 mii cărți.

Interiorul Bibliotecii Naționale Clementinum este asemănător unui lăcaș de cult și nimic nu a fost modificat de secole. Picturile de pe tavan au fost realizate de Jan Hiebl, care a introdus în fresce atât simboluri ce reprezintă educația, cât și portretele unor sfinți iezuiți sau decani ai universității din Praga. De asemenea, există o întreagă cameră dedicată lui Mozart.

Și dacă nu v-am convins, lăsăm imaginile să vorbească de la sine:

Sursă imagine: prague.eu

Sursă imagine: inkymouth.wordpress.com

Sursă imagine: ernestso.blogspot.ro

Sursă imagine: pragueclassicalconcerts.com

Sursă imagine: theawesomedaily.com

Sursă imagine: knowledge-sastha.blogspot.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.