20 aprilie 2024, 2:41

Descoperă România. Cascada Văii Rele din Nucşoara, una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din România

Principalele atracții turistice din zonă sunt constituite de nenumăratele frumuseți ale naturii, iar Argeșul se poate mândrii cu un număr impresionant de obiective de vizitat, unele chiar unicat. Dintre toate acestea cascadele se află în topul preferințelor, fiind de-a dreptul uimitoare.

Sursă foto: Facebook.com

Chiar dacă mai puțin cunoscută Cascada Văii Rele se găsește în satul Slatina din comuna Nucșoara și este una dintre cele mai impresionante căderi de apă din țara noastră, iar drumul până la ea este unul pe cât se poate de special. Se trece prin munții Făgăraș, către Curmătura Maliței iar mai apoi se merge spre Valea Rea pe care există mai multe căderi de apă de diferite dimensiuni.

Cascada este amplasată pe cursul pârâului cu același nume și trebuie să știm că o putem admira în toată splendoarea sa mai ale primăvara atunci când se topesc zăpezile și debitul apei devine unul impresionant. Această cădere de apă intră în componența Golului alpin Valea Rea – Zarna care este o rezervație naturală mixtă, fiind declară arie protejată de interes național încă din anul 2014. Amplasarea mai exactă fiind în zona sudică a munților Făgăraș, în bazinul râul Doamnei și având o suprafață de circa 6.480 hectare.

Sursă foto: universulargesean.ro

Despre pârâul Valea Rea se știe că izvorăște de sub creasta Munților Făgărașului chiar din zona glaciară de sub vârful Moldoveanu, cel mai mare din România, zonă în care se găsește și un lac de tip glaciar sub formă triunghiulară la o altitudine de 2.156 metri.

 

Din acel punct apa curge la cale spre sud parcurgând trei praguri mari glaciare, unde se duce spre hău prin intermediul altor trei cascade. Cea din mijloc este cea mai mare având peste 30 de metri înălțime. Doritorii de aventură trebuie să știe că aici se poate ajunge doar pe poteci turistice, iar cea mai recomandată potecă este cea din Valea Rea care traversează fix pe lângă cele trei cascade recunoscute printr-un marcaj sub formă de triunghi roșu.

Sursă foto cover: lataifas.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol