28 septembrie 2020, 14:29

Unde mergem vara viitoare: prețurile la all inclusive în Bulgaria, Grecia sau Turcia

Chiar dacă mai este destul de mult timp până la vacanța de vară, companiile de turism deja au lansat principalele oferte și servicii hoteliere din România, Bulgaria, Turcia şi Grecia. Așadar, consultanții în turism au pus la dispoziție mai multe informații referitoare serviciile de All Inclusive pe care hotelierii le pun la dispoziție turismului. 

Bulgaria, țara preferată de români vara

Pe timpul verii, în stațiunea Nisipurile de Aur se aud mai multe cuvinte în română decât în orice altă limbă. Un sejur All Inclusive la cinci stele costă, anul acesta, aproximativ 48 de euro de persoană/ noapte, iar într-o săptămână, turiștii au parte de de trei nopţi cu mâncare tematică franțuzească, mediteraneană sau bulgărească, conform Digi24.

Este important de menționat că aceste servicii sunt întâlnite în mai toate hotelurile, de patru sau chiar trei stele, însă diferă puțin tematica. Aici, prețurile sunt , în medie, de 29 de euro de persoană/noapte. Aici, costurile sunt, în medie, de 29 de euro de persoană/noapte.

În hotelurile de 3 stele, serviciile All Inclusive pornesc de la 22 de euro/noapte/persoană, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur. Singura diferență este că la trei sau patru stele, produsele alimentare nu se nu se servesc în toate locaţiile disponibile ale hotelului, precum pool bar sau beach bar, iar mesele nu sunt atât de diversificate şi pe tematici.

Sursă Foto: bibi.ro

Turcia, regina serviciilor All Inclusive

Pentru destinația Turcia prețurile pentru servicii cresc exponențial, deoarece aici este inclus și transportul cu avionul, fiind vorba și de un charter de transfer de la aeroport la hotel şi înapoi.

Așadar, la un hotel de cinci stele în Antalya, veţi plăti 75 de euro de persoană/ noapte. Deosebirea față de serviciile oferite de hotelurile din Bulgaria, de exemplu, este că aveți posibilitatea de a lua o cină sau un mic dejun gratuit, într-unul dintre restaurantele a la carte, iar diversificarea felurilor de mâncare dar şi calitatea acestora este mult mai bună.

Dacă în unele hoteluri bulgăreşti de 4 sau de 5 stele turiștii pot găsi snack baruri unde să servească după amiaza bugeri, sandwich-uri, produse de patiserie sau îngheţată, în cele bulgărești aceștia se pot încerca gozleme, un tip de patiserie tradiţională turcească.

Sursă Foto: azamara.com

Grecia, cel mai frumos colorit al apei

Spre deosebire de Turcia, unde all inclusive-ul este specific, în Grecia există doar unele hoteluri din staţiunile cunoscute care oferă acest serviciu.

Un exemplu putem găsi în Halkidiki, unde o ofertă All Inclusive la 5 stele costă 72 euro/ noapte de persoană. Serviciile şi posibilităţile nu sunt la fel de spectaculoase şi diversificate precum în celelalte ţări analizate, însă, la capitolul băuturi, se poate observa că în oferta All Inclusive sunt incluse şi băuturile de import, opțiune ce nu se găseşte în restul hotelurilor decât la Ultra All Inclusive. Printre celelalte servicii puse la dispoziție sunt: prosoape, şezlonguri şi umbrelă gratuite, atât pe plaja privată cât şi la piscină. Totodată, turiștii pot beneficia de cine tematice, cu specific pescăresc sau italian – de la una pe săptămână până la 3.

Pe Riviera Olimpului, la 5 stele, toate aceste servicii pornesc de la 80 de euro / noapte/ pers.

La 4 stele în Halkidiki, All Inclusive porneşte de la 56 de euro/ noapte/ pers, în timp ce în Thassos, preţul de pornire este de 65 – 68 de euro/ noapte/ pers. Aici sunt incluse o cină la taverna a la carte de pe plajă a hotelului, dar cu rezervare prealabilă, în timp ce pentru turiştii care stau în apartamentele de lux care au şi piscină privată, există restaurante a la carte unde pot servi cina în fiecare seară.

Pentru cazarea la 3 stele, All Inclusive-ul grecesc are pornire de la 40 de euro/ noapte/ pers.

Sursă Foto: booktravel.ro

Sursă Foto: pymnts.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.