7 martie 2021, 3:00

Unde se află „Mica Elveție” a României, localitatea cu cel mai curat aer din Europa

Un loc plin de tihnă, unde verdeaţa brazilor se asortează cu albastrul unui lac, Poiana Mărului este alintată de mulţi „Mica Elveţie” din Banat. La început, acolo a fost doar o casă de pădurar. Mai târziu au apărut locuinţele unor vânători şi pescari, iar în zilele noastre şi case de vacanţă. Oamenii şi locurile au păstrat liniştea de la începuturi, aşa că măcar o dată în viaţă trebuie să ajungi acolo.

La 150 de kilometri de Timişoara şi la o azvârlitură de băţ de Parcul Naţional Retezat se află satul Poiana Mărului. Despre acest loc se spune că are cel mai curat aer din Europa. Peisajele de tablou îi fac pe turiştii din toată ţara să bată sute de kilometri până aici.

sursa: traveleurope.ro

Oamenii locului sunt la fel de încântători ca peisajele de la Poiana Mărului. Aici găsim 11 pensiuni. O cameră nu costă mai mult de 150 de lei, iar turiştii au la dispoziţie piscine, terenuri de sport şi, bineînţeles, mâncare tradiţională din cele mai sănătoase ingrediente. Pentru un prânz pe săturate, cu tot felul de bunătăţi făcute în casă, gazdele cer între 30 şi 50 de lei, potrivit turistinfo.ro.

sursa: monitorulexpres.ro

Pentru cei care vor să fie mai aproape de natură, există posibilitatea să-şi monteze cortul la marginea pădurii sau aproape de lac. Păsările sau susurul apei vă conduc spre cel mai bun somn de vacanţă, promit localnicii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.