28 mai 2020, 20:51

Unde vă puteți petrece Paștele anul acesta. Top 10 destinații

Gusturile românilor în ceea ce privește vacanţe de Paște s-au schimbat destul de mult în ultimul an, potrivit unui studiu bazat pe căutările efectuate de aceştia în funcţie de costuri şi durata călătoriei. Noi destinaţii câştigă popularitate în 2018 şi intră în planurile de călătorie ale românilor. Moscova este, anul acesta, oraşul cheie în topul tendinţelor românilor care vor să petreacă Paştele în străinătate, se arată într-un studiu realizat de motorul de căutare pentru vacanțe și călătorii, momondo.ro.

O schimbare interesantă faţă de anii trecuţi este scăderea indicelui de popularitate a capitalelor precum Praga, Madrid şi Veneţia, care fac loc oraşelor mai însorite, aflate la malul mării: Bari şi Malta. Această tendinţă actuală a românilor de a se îndrepta spre  litoralul mediteranean în detrimentul clasicelor oraşe europene este dovedită de creşterea rapidă a căutărilor de zboruri către Valencia, precum şi către Napoli şi Larnaca.

Moscova, sursa: aito.com

Varșovia, sursa: delfi.lt

Totodată, românii tind să călătorească mai mult în străinătate anul acesta, comparativ cu anul trecut. În 2017, Cluj a fost destinaţia cea mai populară pentru români, în vreme ce Bucureştiul a ocupat locul şase; în 2018, niciunul din aceste oraşe româneşti nu a mai intrat în primele 10 oraşe aflate în trend.

Bari, sursa: TravelGirls.ro

Anul acesta, Paştele corespunde zilei de duminică, 8 aprilie, iar acest lucru explică de ce majoritatea românilor aleg să plece în vacanţă în ziua de 6 aprilie, profitând de weekendul pascal şi întorcându-se în Lunea Mare, în ziua de 9. În medie un român cheltuieşte 904 de lei pe biletul de avion pentru vacanţa de Paşte. Scăderea preţurilor la zboruri în ultimii doi ani este motivul pentru care suma medie cheltuită în 2018 este mai scăzută cu 16% faţă de anul precedent şi cu 20% faţă de 2017.

sursa: adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.