25 octombrie 2021, 22:41

Ungaria a lansat propria producție de Remdesivir, în lupta cu SARS-CoV-2

E criză mondială, toată lumea încearcă să procure, ba chiar să facă stocuri imense, căci valul doi de COVID-19 a venit deja, și nu pare deloc mai blând decât primul. Unii sunt mai descoperiți decât alții în fața lui. Ei bine, Ungaria tace și face.

Decizia Budapestei

Budapesta a decis să producă pe plan intern medicamentul antiviral Remdesivir, folosit pentru tratarea COVID-19, compania farmaceutică ungară Richter producând până în prezent în etapa iniţială doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi.

Anunțul a venit vineri de la ministrul ungar al Inovaţiei şi Tehnologiei, Jozsef Bodis, citat de hirado.hu.

Potrivit acestuia, până la sfârşitul lunii octombrie vor fi produse doze pentru tratamentul a mai mult de 800 de pacienţi. Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 400 de milioane de forinţi (1,1 milioane de euro) la producţia acestui medicament de către compania Richter.

Încă un antiviral

Este de asemenea în curs în Ungaria producţia antiviralului Favipiravir, conform aceluiaşi ministru.

Premiul ungar, Viktor Orban, a declarat vineri, în intervenția sa săptămânală la postul public de radio Kossuth, că Ungaria trebuie să reziste în lupta cu noul coronavirus cel puțin până în primăvară, când se speră că va apărea un vaccin, potrivit MTI, preluată de hirado.hu.

Acord al Comisiei Europene cu Gilead

Comisia Europeană a anunţat miercuri că a convenit cu societatea farmaceutică americană Gilead achiziţia a 20.300 de doze suplimentare de Remdesivir, suficiente pentru circa 3.400 de pacienţi, încercând astfel să acopere deficitul în aprovizionarea cu acest medicament antiviral cu care se confruntă statele Uniunii Europene.

Comisia Europeană achiziţionează acest medicament de la compania Gilead în mod centralizat şi gestionează distribuirea lui către statele membre ale UE. În luna iulie a fost achiziţionată o cantitate suficientă pentru tratarea a 30.000 de pacienţi COVID-19, dar mai multe state europene au anunţat recent că au nevoie de doze suplimentare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.