7 iunie 2022, 16:57

Poliția ungară lansează o aplicație prin care recompensează șoferii ascultători

O aplicație pentru smartphone, despre care se spune că este „prima de acest tip din lume”, oferă puncte de recompensă pentru șoferii disciplinați, care pot fi utilizate pentru a obține reduceri și cadouri în magazine și pentru diverse servicii. Ne-am obișnuit ca poliția să pedepsească abaterile de la legislație, dar iată că această aplicație are o atitudine pozitivă.

Aplicația OBBPoint este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, iar utilizatorii vor trebui să se înregistreze pentru a o descărca. Când este activată, aplicația monitorizează viteza vehiculului și acumulează credite dacă au fost respectate limitele de viteză. Depășirea limitei de viteză pentru perioade scurte, cum ar fi depășirea unui alt vehicul, nu va fi considerată o încălcare.

Cu OBBPoint, nu numai adulții pot colecta puncte, ci și copiii care călătoresc în mașină sau un alt adult care călătorește lângă șofer. Sistemul este conceput pentru a rula aplicația pe două telefoane în paralel într-o mașină. Copiii folosesc o versiune a aplicației concepută pentru ei și care folosește diferite simboluri ale poliției; copiii pot construi avataruri și le pot îmbrăca și echipa cu dispozitive speciale.

Pe baza punctelor acumulate, jucătorii adulți înregistrați vor primi ranguri și apoi premii – un telefon valoros sau chiar o mașină.

Foto: Police.hu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol