18 septembrie 2021, 15:50

Ungaria începe de la 1 august vaccinarea cu a treia doză. Vaccinul va fi obligatoriu pentru angajații din sistemul sanitar

Ungaria va începe de la 1 august să furnizeze a treia doză de vaccin pentru cetățenii care doresc, cu condiția să fi trecut minimum patru luni de la a doua doză, a anunțat vineri premierul Viktor Orban. De notat că mulți cetățeni ungari s-au imunizat cu vaccinul chinzesc anti-Covid, care oferă o protecție scăzută.

De asemenea, Viktor Orban a declarat într-un interviu la radio, citat de Telex, că vaccinul nu va deveni obligatoriu în Ungaria, cu o excepție: sistemul de sănătate. Angajații din domeniul medical pot lucra doar dacă se vaccinează.

Potrivit lui premierului ungar, 45% dintre tinerii între 16-18 ani sunt vaccinați, iar în rândul tinerilor între 12-15 ani procentul vaccinaților a atins 20%. Până la începerea anului școlar se vor crea toate condițiile ca întreaga această categorie de vârstă să primească vaccinul, în măsura în care părinții îl solicită, a mai spus Orban.

În ceea ce privește procedurile demarate de UE împotriva Ungariei pe legea acuzată că ar discrimina minoritățile sexuale, Orban le-a catalogat drept ”huliganism juridic”.

Sursa foto: Viktor Orban / Facebook

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.