4 martie 2024, 10:35

UNICEF vrea să stocheze un miliard de seringi până în 2021. Pentru ce se pregătește

UNICEF și-a propus să stocheze un miliard de seringi până în 2021. În ceea ce privește 2020, UNICEF va crea stocuri de peste jumătate de miliard se seringi până la finele anului.

De ce?

Motivul din spatele inițiativei este dorința de a anticipa vaccinarea împotriva COVID-19. Acest demers include și achiziționarea de recipiente pentru eliminarea în siguranță a seringilor și identificarea echipamentelor frigorifice.

„Pentru demararea preparativelor, anul acesta, UNICEF va face stocuri de 520 de milioane de seringi în depozitele sale, în cadrul unui plan mai amplu ce vizează 1 miliard de seringi până în 2021, pentru a acoperi cererea inițială și a se asigura că seringile sunt livrate statelor înaintea vaccinurilor împotriva COVID-19. În 2021, presupunând că vor fi disponibile suficiente doze de vaccinuri împotriva COVID-19, UNICEF preconizează că va livra peste 1 miliard de seringi, în sprijinul eforturilor de vaccinare împotriva COVID-19, pe lângă cele 620 de milioane de seringi pe care UNICEF le va cumpăra pentru alte programe de vaccinare împotriva altor boli, precum rujeola, febra tifoidă și altele”, anunță UNICEF, potrivit descopera.ro.

Sursă foto: publika.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol