21 mai 2022, 13:18

Uniunea Europeană va reglementa metaversul

Comisia Europeană vrea să reglementeze noile spații digitale. Comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, dorește ca viitoarea funcționare a așa-numitului „metavers” să fie supusă unui control mai atent, susținând că planurile de a crea un mediu al realității virtuale atotcuprinzător reprezintă noi provocări pentru autoritățile de reglementare în domeniul antitrust.

„Metaversul va aduce cu sine noi piețe și o serie de afaceri diferite. Va exista o piață în care cineva ar putea avea o poziție dominantă”, a declarat Vestager.

Acum este momentul să se analizeze mai aprofundat piețele care vor apărea în toate metaversurile, precum și eventualele abuzuri de putere care ar putea rezulta din acestea.

„Ar trebui să începem să ne gândim la aceste aspecte chiar din acest moment”, a spus Vestager.

Economia lumilor virtuale și a industriei de jocuri video reprezintă aspecte care trebuie examinate pentru a se descoperi dacă provoacă o concurență neloială în metavers. În ceea ce privește o analiză mai profundă a modelului economic al metaversului, suntem încă la început, a spus Vestager, deși la orizont se află o examinare a posibilelor abuzuri.


Citește și:
Despre metavers: nu Facebook l-a inventat, iar piața e deja aglomerată


În timp ce autoritățile de reglementare antitrust ale Comisiei Europene se gândesc la modul cel mai bun de a aborda viitoarele amenințări la adresa „echității” în metavers, alte jurisdicții analizează deja cu atenție acțiunile companiei Meta în spațiul virtual.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol