CITIRE

Uniunea Europeană se află sub radar astăzi. Ce ar ...

Uniunea Europeană se află sub radar astăzi. Ce ar trebui să știe șoferii

Astăzi trei aprilie între orele 00:00 respectiv 24:00 se va derula acțiunea Speed Marathon, cu scopul de a diminua numărul de accidente rutiere produse din cauza vitezei prea mari. Poliția Rutieră acționează așadar pe toate drumurile principale din România. Încercând în acest mod și să mărească siguranța pe drumurile din țară înainte de Sărbătorile Pascale.

Această acțiune se desfășoară în toată Europa, astfel controalele rutiere vizează în principal respectarea regimului legal de viteză împreună cu reducerea numărului de evenimente neplăcute și adaptarea vitezei la condițiile de drum.

În România, acțiunea este coordonată de către Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și are loc în toată țara pe majoritatea drumurilor publice. Polițiștii rutieri afânându-se pe teren tot timpul pentru a aplica măsurile legale în cazul în care nu este respectată legislația în vigoare. Este pentru prima dată când sunt folosite absolut toate aparatele radar disponibile.

Să nu uităm că țara noastră se află pe ultimul loc în statisticile europene în ceea ce privește siguranța de pe șosele, mai ales din lipsa infrastructurii. Aceasta nu este în schimb singura problemă, există mai mulți factori care duc la statisticile negative. De exemplu modul în care înțeleg șoferii să respecte regulile de circulație, educația în trafic, dar și lipsa unor sisteme radar profesionale și eficiente.

Conform statisticilor Consiliului European care vizează Siguranța în Transporturi, în țara noastă au fost înregistrate în anul 2017 un număr de aproximativ 100 de decese din accidente auto la un milion de locuitori. Aceste numere fiind duble față de media Uniunii Europene. Aceste calcule au dus România pe ultimele locuri din UE când vine vorba despre acest capitol. La polul opus se situează Norvegia cu aproape 20 de decese la un milion de locuitori, urmată de Suedia, Marea Britanie și Cehia unde sunt circa 30 de decese la un milion de locuitori, toate acestea în anul 2017.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.