14 aprilie 2024, 15:02

Uniunea Europeană va avea capacitatea de a produce 1,3 milioane de obuze până la sfârșitul anului

UE va avea capacitatea de a produce cel puțin 1,3 milioane de obuze până la sfârșitul anului, a declarat comisarul european Thierry Breton, în contextul în care UE se confruntă cu dubla provocare de a oferi ajutor militar Ucrainei și de a-și reface propriile stocuri.

În timpul unei vizite la Tallinn, Thierry Breton, comisarul pentru piața internă și industrie, a declarat că prioritatea este de a se asigura că majoritatea obuzelor de artilerie produse de companiile europene sunt destinate Ucrainei, care se află în război cu forțele rusești care au invadat-o în ultimii doi ani.

„Ne aflăm într-un moment crucial pentru securitatea noastră colectivă în Europa, iar în războiul de agresiune purtat de Rusia în Ucraina, Europa trebuie și va continua să sprijine Ucraina cu toate mijloacele sale”, a declarat Breton presei.

Luând cuvântul alături de prim-ministrul estonian Kaja Kallas, Breton a asigurat audiența că Uniunea Europeană își va atinge obiectivul de a avea o capacitate de producție de un milion de proiectile pe an până în martie sau aprilie.

„Vom continua să ne îmbunătățim capacitatea de producție, probabil la aproximativ 1,3 – 1,4 milioane … până la sfârșitul acestui an, și vom continua să o creștem semnificativ anul viitor”, în 2025, a adăugat el.

Comisarul european a refuzat să dezvăluie cifrele actuale de producție, indicând că acestea sunt date secrete, scrie Kyiv Post.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol