6 iulie 2020, 8:09

Universitatea din București ține cursurile pe internet. Întâlnirile față în față au fost suspendate

Universitatea din București a dispus suspendarea cursurilor față în față până pe data de 29 martie, acestea susținându-se doar online, din cauza noului coronavirus. Această decizie a fost luată astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al Universității.

Măsura intră în vigoare de astăzi, de la de la ora 14:00, și până pe 29 martie, cu posibilitatea de prelungire, anunță Edupedu.ro. 

Decizia Universității din București a fost anunțată la doar o zi după ce rectorul Marian Preda a lansat, alături de 6 rectori de universități publice bucureștene, o scrisoare oficială către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, prin intermediul căreia cerea părerea secretarului de stat Raed Arafat, președintele Grupului tehnico-științific de la nivelul Comitetului, cu privire la “oportunitatea întreruperii cursurilor în universitățile din Municipiul București”, din cauza noului coronavirus.

“Vă rugăm să ne transmiteți estimarea dumneavoastră cu privire atât la durata sistării cursurilor, cât și la data optimă de reluare a acestora”, se arată în documentul semnat de rectorii ASE, Universității din București, UNATC, Universității Naționale de Muzică București, Universității Politehnica București, Universității de Științe Agronomice București și Universității de Construcții București, mai precizează Edupedu.ro. 

În urma acestei scrisori, Consiliul Național al Rectorilor le-a transmis oficial tuturor universităților din țară să își suspende cursurile față în față, dar și să găsească metode prin care să își poată continua activitatea online.

Sursă Foto: edupedu.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.