14 ianuarie 2023, 12:04

Universitatea Oxford suspendă testarea pe copii a vaccinului anti-COVID AstraZeneca

Universitatea Oxford a anunţat marţi că suspendă testele pe copii cu vaccinul împotriva COVID-19 pe care le-a dezvoltat împreună cu laboratorul anglo-suedez AstraZeneca. Decizia a fost luată în aşteptarea avizului autorităţii de reglementare britanice, relatează AFP, preluată de agerpres.ro.

”Deşi nu există îngrijorări cu privire la siguranţa studiului clinic pediatric, aşteptăm informaţii suplimentare de la MHRA, autoritatea de reglementare din Regatul Unit,  cu privire la cazurile rare de tromboză care au fost raportate la adulţi, înainte de a continua noi vaccinări în cadrul testării’‘, a anunţat universitatea britanică, potrivit unui comunicat.

De mai multe săptămâni, au apărut anumite suspiciuni legate de posibile efecte secundare grave, dar rare, după ce medicii au observat la persoane vaccinate cu serul AstraZeneca cazuri de tromboze atipice.

Câteva zeci de cazuri au fost deja recenzate, dintre care unele s-au încheiat prin decese. În Marea Britanie au fost raportate 30 de cazuri şi şapte decese dintr-un total de 18,1 milioane de doze administrate până în data de 24 martie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol