CITIRE

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava: premi...

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava: premiul pentru cea mai bună invenție europeană

Noi motive de mândrie pentru suceveni, aceștia se pot lăuda cu cea mai bună inveție europeană în acest an. Universitatea „Ștefan cel Mare din Suceava” (USV) a câștigat premiul pentru cea mai bună invenţie europeană şi trei medalii de aur la Salonul Internaţional de Inventică de la Zagreb – INOVA BUDI UZOR 2018, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei academice, Codruţ Şerban, pentru Agerpres.

Studenții USV au participat în perioada 14-17 noiembrie la Salonul de Inventică, aflat la cea de-a 43-a ediţie, desfășurat în Croația. În acest an delegația Universității „Ștefan cel Mare” a obținut și un premiu special: trei medalii de aur, trei medalii de argint şi două distincţii din partea a două entităţi internaţionale de prestigiu.

Ingenioasa invenție a sucevenilor prezentantă la această ediție a primit premiul pentru cea mai bună invenție europeană. Proiectul se numește „Thermomechanical safety lock” având ca autori doctoranzi şi membri ai Departamentului de Electrotehnică. Mai mult decât atât, aceștia au mai primit medalia de aur pentru invențiile  „Interlocking system”, „Solar electric motor” şi „Thermomechanical safety lock”, dar și medalii de argint pentru „Method and installation for milk handling and management”, „Solar motor” şi „System for monitoring emotional states”.

Totodată, în cadrul ceremoniei de premiere, invenţia „Interlocking system” a primit Medalia şi Diploma de Excelenţă din partea TISIAS – Toronto International Society of Innovation @ Advanced Skills din Canada.
În cadrul aceluiaşi eveniment, Medalia de aur a fost acordată invenţiei Method and installation for milk handling and management, de către i-ENVEX – International Engineering Invention @ Innovation Society din Malaezia.

Acest salon de inventică, organizat o dată la 2 ani, este al doilea cel mai mare din Europa. Printre țările participante la această ediție enumerăm: Taiwan, Polonia, Malaezia, Iran, Turcia, Indonezia, Canada, Tailanda, Marea Britanie, Korea.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.