16 aprilie 2024, 4:09

Universitatea Transilvania din Brașov organizează cursuri gratuite pentru examenul de Bacalaureat

Cadre didactice din cadrul Universității Transilvania din Brașov vor oferi gratuit, și anul acesta, ore de pregătire pentru examenul de bacalaureat, la Matematică și Informatică, Limba și literatura română, și, în premieră, la Limba și literatura germană.
Începând de luni, 4 martie, elevii de liceu pot participa la orele de pregătire oferite de cadrele didactice de la Facultatea de Litere și Facultatea de Matematică și Informatică, relatează Radio România Brașov FM.
La limba și literatura română vor fi abordate operele literare aflate în programa pentru bacalaureat. Cursurile urmăresc să îi învețe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situații de comunicare.
De asemenea, vor fi analizate operele prozatorilor interbelici, dar și a scriitorilor canonici. La limba și literatura germană cursurile se axează pe interpretarea textului liric. La matematică, în cadrul orelor de pregătire, cadrele didactice vor aborda noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie, în timp ce la informatică vor fi studiate noțiuni de algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme pentru bacalaureat.
Toate orele de pregătire pentru bacalaureat au fost programate după-amiaza, astfel încât toți liceeni interesați să poată participa. Aceștia își pot alege modulele la care participă în funcție de propriile opțiuni și nu este necesară înscrierea prealabilă.
Programul complet al cursurilor de pregătire, precum și link-urile de autentificare pe platforma de predare online sunt disponibile la adresa: https://admitere.unitbv.ro/pregatire-bacalaureat.html.
Acesta este al 12-lea an de când profesorii Universității Transilvania Brașov pregătesc gratuit elevii care vor susține examenul de Bacalaureat.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol