26 octombrie 2021, 21:15

Unul dintre cele mai premiate filme româneşti, refuzat de mai multe cinematografe din ţară

Unul dintre cele mai premiate filme româneşti ale anului a fost refuzat de mai multe cinematografe din ţară.

„Câmp de maci”, regizor Eugen Jebeleanu, a fost prezentat în premieră mondială anul acesta la Festivalul Internaţional Tallinn Black Nights (PÖFF), iar în România, la festivalul Anonimul și a intrat în cinematografe pe 17 septembrie.

Pelicula prezintă o zi din viaţa lui Cristi, un tânăr jandarm din Bucureşti. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi, bărbatul cu care are o relaţie la distanţă, Cristi şi colegii lui participă la o intervenţie într-un cinematograf din centru, unde mai multe persoane sabotează proiecţia unui film LGBTQ+. În mijlocul scandalului din cinema, o relaţie pasageră din trecut cu un alt bărbat revine şi îi ameninţă stabilitatea profesională şi personală.

Producătoarea se aştepta la această situație, având în vedere subiectul abordat.

Nu am avut dificultăţi atât de mari precum mă aşteptam, deşi eram pregătiţi pentru refuzuri. Am avut câteva oraşe care ne-au respins filmul – Braşov, Oradea, Piatra Neamţ, Piteşti, Suceava, Vaslui. Nu ne-au dat motive decât cei de la Suceava, iar acelea au fost contractuale”, a explicat ea, conform news.ro.

Filmul a fost prezent în peste 40 de selecţii oficiale la festivaluri din Europa, Statele Unite ale Americii şi Asia.

Are multe premii internaţionale în palmares, două dintre ele fiind acordate pentru cea mai bună interpretare actorului Conrad Mericoffer (la Festivalul Internaţional de Film Gijón şi Festivalul Internaţional de Film de la Torino), lungmetrajul a fost recompensat şi cu trofeul pentru regie la TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania), unde a primit şi premiul publicului pentru un film din competiţie.

sursa foto: aperitiff.tiff.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.