CITIRE

UPDATE Declarații după audierea ministrului de Int...

UPDATE Declarații după audierea ministrului de Interne în Parlament

Ministrul de Interne, Carmen Dan este prezentă la ședința Comisiei de apărare a Camerei Deputaților, în urma solicitării liberalilor de a oferi explicații despre protestele violente din 10 august.
Solicitarea liberalilor de a o invita la Comisia de apărare a Camerei Deputaților a fost făcut încă de săptămâna trecută, însă ședința a fost suspendată, deoarece nu a existat cvorum.
Știre în curs de actualizare:
 „Poliția română ieri a identificat arma dispărută. Am fost extrem de capacități să găsim arma într-o perioadă scurtă de timp. Nu am vorbit cu prefectul în ziua de 10 august, am primit informații pe fluxul informațional pe care îl primește un ministru. Ar fi fost obligatoriu să avem date din țară.”, a mai precizat Carmen Dan după ce s-a încheiat audierea.
Deoarece discuțiile din Comisia de Apărare au caracter confidențial, presa a fost invitată să părăsească sala pentru a putea exista audierea doar cu cei avizați să facă parte din comisie. Robert Turcescu, deputat PMP, i-a solicitat președintelui comisiei, Dorel Căprar, ca presa să mai rămână, deoarece opinia publică are nevoie de lămuriri. Carmen Dan a intervenit și a precizat că dacă își asumă, deputații pot da declarații apoi cu ce s-a discutat, însă este vorba de informații confidențiale.

”Au mai fost adunări publice în care mi s-a părut normal ca pe parcursul întâmplărilor ministrul să fie în Minister. Am anticipat că va fi un eveniment de o amploare mare. Mi-am întrerupt concediul și am fost prezentă în Minister. Am plecat din Minister în jurul orei 3 dimineața. Ar fi fost obligatoriu să avem o situație de pericol în mai multe unități teritoriale.”-Carmen Dan- ministrul de Interne

”Au fost efective care au venit în sprijin. Știm zonele de responsabilitate a jandarmilor. Aceștia pot fi identificați. Nu a existat niciun ordin care a îndemnat la violență față de persoanele pașnice.”– Laurențiu Cazan-coordonator Jandarmerie

”Substanțele lacrimogene și hemoragia digestivă, nicio legătură. În piață nu avea vărsături, ci doar hemoragie nazală. Substanțele lacrimogene nu sunt fără efecte, însă corelarea între acestea și starea pacientului, eu nu o găsesc.”– R. Arafat

”E treaba altor instituții să stabilească vinovații. Cred că parlamentarii nu au competența să mă judece. Referitor la tot ceea ce a ținut de organizarea acestor misiuni este treaba Parchetului să se pronunțe”-Carmen Dan- ministrul de Interne

”Ce informații a dat DGPI despre protest? Nu vă mai bateți joc de noi și nu ne mai luați de proști.”-R. Prișcă

 

„Ancheta internă a Jandarmeriei continuă.  Structurile de specialitate au identificat şase cazuri în care 10 jandarmi din dispozitivul de ordine publică au fost semnalaţi ca posibili autori ai unor fapte de natură penală. Aceste constatări vor face obiectul sesizărilor din partea Jandarmeriei către Parchetul Militar. În măsura în care vom identifica noi situaţii, acesta este demersul legal pe care intenţionăm să îl ducem mai departe”.

 

”Pe 10 august am fost prezentă la minister după ora 13.00. Așa mi s-a părut normal și așa trebuie să facă orice manager responsabil pentru un eveniment de o asemenea amploare. Am stat în biroul meu, tot ce am solicitat a fost să fiu informată. Am plecat din minister în jurul orei 3.00 dimineața, când colegii mei finalizaseră misiunea.

Întrebată despre numerele acoperite de pe căștile jandarmilor: Am precizat eu destul de lămuritor că încercăm să abordăm această problematică cu mult echilibru și că la Jandarmerie este o anchetă internă. Poate o să ajungem să vorbim și despre gradul de agresivitate al celor care au încercat să intre în Guvern. Ultimele date din ancheta internă a Jandarmeria arată 6 cazuri în care 10 jandarmi au fost identificați ca posibili autori ai unor fapte de natură penală.”

 

 „Nu am venit la comisie în baza unei invitaţii oficiale. Am venit în ideea că poate astăzi vom avea cvorum şi noi vă vom putea expune aspectele pe care le consideraţi relevante. Eu nu am nicio rezervă ca ulterior, dacă decideţi să solicitaţi şi prezenţa prefectului Capitalei. Bineînţeles că, pentru a da cât mai multe amănunte, intrăm în raport, dar eu precizez că nu răspund la întrebările tehnice pentru că nu ministrul le-a coordonat. Aţi făcut referire la intervenţia deosebit de agresivă a jandarmilor. Mult mai multe lămuriri va aduce comandatul operaţiunii, însă eu am precizat că la nivelul MAI e deja o anchetă internă Poate că o să ajungem să vorbim şi despre gradul de agresivitate ai celor care un forţa intrarea în Guvern şi care au pus o presiune constantă pe jandarmi. Eu sper să ajungem şi în acel punct. Structurile de specialitatea au identificat 6 cazuri în care jandarmi au fost posibil autori ai unor fapte de natură penală”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.