23 septembrie 2020, 18:24

UPDATE Protest Diaspora. Ciocniri violente între protestatari și jandarmi în Piața Victoriei FOTO

UPDATE 00:00 Incendiu în Pasajul Victoriei, stins de jandarmi

UPDATE 23:40 Jandarmeria a declarat că s-au pierdut două arme de foc pe care le-ar fi luat protestatarii

UPDATE 23:11 În Piața Victoriei protestul pașnic s-a transformat într-un adevărat conflict între protestatari și jandarmi, care folosesc tot ce au în dotare pentru a împrăștia mulțimea nemulțumită, inclusiv tunurile de apă și gaze lacrimogene.

UPDATE 11:00 9 jandarmi și 238 de protestatari , răniți în confruntărilor din Piața Victoriei. 16 oameni au fost transportați la spital. Bulevardele spre piață încă sunt pline de oameni.

UPDATE 21:50 Noi incidente la mitingul diasporei. „O bătaie generalizată, este o situație mult mai gravă. Peste tot sunt gaze lacrimogene, toată piața e plină de gaz lacrimogen, jandarmii au intrat în oameni”, transmite  Digi24.

Circa 140 de oameni au fost răniți în confruntările din Piața Victoriei. Între timp, numărul protestatarilor din Piața Victoriei a ajuns la 100.000 de. Și în celelalte orașe a crescut numărul oamenilor care protestează, față de cifrele publicate la ora 21:00.

UPDATE 21:00 Numărul protestatarilor din Piața Victoriei a ajuns la 60.000

UPDATE 20:30 Metrourile nu mai opresc la Victoriei. 

Metrorex informează că, la nivelul Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate instituţiile cu atributii în asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astăzi, 10 august a.c., începând cu ora 20.00., staţia Piaţa Victoriei să fie închisă.

Închiderea staţiei presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire. Staţia se va redeschide la solicitarea instituţiilor abilitate. Măsura a fost luată pentru asigurarea siguranţei călătorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranzitează zona Piaţa Victoriei”, a comunicat Metrorex.

UPDATE 19:22 Numărul protestatarilor a ajuns la 20.000 în Capitală. Mii de oameni protestează și în alte orașe din România

UPDATE 19:05 Până la această oră, în Piața Victoriei s-au strâns în jur de 15.000 de oameni

UPDATE 18:45  Jandarmii reacționează iar cu gaze lacrimogene, au adus chiar și o mașină dotată cu tunuri de apă, mulțimea scandează Rușine să vă fie!  și Demisia!

Paramedicii sunt în alertă. Sunt mai multe persoane care au nevoie de îngrijiri medicale. Mai mulți protestatari sunt scoși cu targa spre ambulanțe.

Sunt, așadar, noi incidente la protestul Diasporei din Piața Victoriei.

UPDATE 18:08 După ce protestatarii au încercat în mai multe rânduri să forțeze intrarea spre cladirea Guvernului, iar jandarmii au ripostat cu gaza lacrimogene, situația pare să se fi detensionat în Piața Victoriei

UPDATE 17:40 24 de protestatari și un jandarm necesită îngrijiri medicale. Jandarmii au ridicat un protestatar pentru deținere de obiecte interzise

Mulțimea este nemulțumită și se adresează jandarmilor: Hoților, pe cine apărați? Pe Dragnea? De ce distrugeți țara?

UPDATE 17:30 Protestatarii continuă să vină în Piața Victoriei. Jandarmeria a adus tuburi de gaze în mijlocul oamenilor. Nu le-au folosit încă

UPDATE 17:15 Numărul de jandarmi se suplimentează

UPDATE 17:10 Cinci oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale și primesc în acest moment îngrijiri.

Jandarii au strâns rândurile, protestatarii se află din nou în perimetrul stabilit inițial. Încă se mai dă cu gaze lacrimogene

UPDATE 16:41 Tensiunile continuă în Piață. Jandarmii au dat pentru a doua oară cu gaze lacrimogene în mulțime.

Mulțimea are un șef de galerie și toți strigă la unison: Ne-am săturat, să strigăm tare, ne-am săturat cât ne-ați furat!  și Anticipate!

Acum sunt aproximativ 1500 de protestatari în Piața Victoriei.

UPDATE 16:34 Mulțimea huiduie jandarmii, aceștia ripostează cu gaze lacrimogene

 

__________________________________________________

Românii din diaspora protestează astăzi în Piața Victoriei  împotriva guvernării PSD-ALDE. Aceștia doresc demisia guvernului și alegeri anticipate.

Protestul se așteaptă a fi unul de amploare, așa cum era anunțat încă din luna iunie pe rețelele de socializare.

„Românii din Diaspora vin la București să dea jos Guvernul și anunță un miting de un milion de oameni în luna august. Conform mesajului postat în mediul online, se dorește crearea unui miting cu un milion de românii din străinătate care să participe la un mega protest împotriva Guvernului„, se arată într-o postare pe Facebook.

Evenimentul creat pe rețeaua de socializare se intitulează PE 10 AUGUST TOATĂ ROMÂNIA VINE LA BUCUREȘTI! JOS GUVERNUL!!!.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.