29 noiembrie 2021, 10:37

URBAN STRIFE. Joc de strategie integral românesc

Primul joc de strategie turn-based produs integral de un studio românesc, Urban Strife, s-a lansat sub forma de demo gratuit în acest week-end la Festivalul SteamNextFest.

Dezvoltat de White Pond Games, un studio indie din București, jocul va fi publicat anul viitor de către MicroProse, faimos în anii 90 pentru jocuri precum X-COM sau Civilization.

Cei care doresc să încerce versiunea gratuită a jocului o pot face timp până pe data de 7 octombrie, descărcându-l pe de pagina lor de Steam.

Supraviețuire în pandemie

Urban Strife este o poveste despre supraviețuire într-o lume răvășită de o pandemie, undeva într-un mic oraș imaginar (Urban) din sudul Statelor Unite. Deși dezvoltarea jocului a început în urmă cu șase ani și scenariul se dorea o fantezie, mulți dintre cei care au descoperit jocul au fost șocați de paralela cu zilele noastre. Ca să citam unul dintre comentariile de trailerul jocului, Urban Strife pare a fi un ”America 2021 simulator”.

Lumea brutală și diviziunile dintre păturile societății sunt creionate frust, fără menajamente. Jucătorul trebuie să îmbine viziunea tactică necesară pentru a lupta cu inamicii cu diplomația necesară pentru a-și găsi aliați sau pentru a stinge conflictele din propriul adăpost. Acesta este locuit de un amestec exploziv de localnici bogați și sfidători și refugiați săraci, ajunși acolo mânați de disperareade a găsi un adăpost în fața pandemiei.

Tabere

În afara adăpostului, America post-apocaliptică este o lume la fel de dură. Aliniați în spatele unor false doctrine, ”baronii” locali urmăresc de fapt același lucru – putere și resurse. Este la libera alegere a jucătorului, dirijat de propriul compas moral, să decidă cine îi va fi aliat și cine urmează să fie eliminat. Alegerile nu sunt simple – marile tabere sunt împărțite între grupările religioase, care cred ca apocalipsa este un semn de sus, cele militare, care văd în refugiați sursa problemei și lumea interlopă, condusă de o bandă de motocicliști fără scrupule, pe stilul Hell’s Angels, care se simt ca acasă în haosul noii lumi.

Lansare în 2022

Programat pentru lansare în 2022, Urban Strife va aduce, în versiunea finală, atât unul dintre cele mai inovative și complexe sisteme tactice de pe piață, cât provocarea administrării unei comunități de supraviețuitori.  Versiunea finală va fi tradusă atât în limbile de largă circulație cât și în limba română.

Dacă vreți să-l încercați sau să aflați mai multe:

Site-ul oficial: https://www.urbanstrifegame.com/

Canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/c/UrbanStrifeGame

Pagina de FB: https://www.facebook.com/urbanstrifegame/

Pagina Steam: https://store.steampowered.com/app/710230/Urban_Stife/

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.