1 iunie 2023, 7:47

Urmează un pas în spate? Leziunea extirpată de pe pieptul lui Biden era o formă comună de cancer de piele

Medicul președintelui Joe Biden a declarat vineri că o leziune extirpată luna trecută de pe pieptul președintelui a fost un carcinom bazocelular, un tip comun de cancer de piele, scrie CNN.

Dr. Kevin O’Connor a scris într-o scrisoare adresată secretarului de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, că leziunea a fost îndepărtată și supusă unei biopsii. „Așa cum era de așteptat”, leziunea a fost testată pozitiv pentru carcinom bazocelular, a scris O’Connor.

„Toate țesuturile canceroase au fost îndepărtate cu succes”, a scris O’Connor.

Supraveghere dermatologică

Biden va continua „supravegherea dermatologică” în continuare, a adăugat el. Medicul lui Biden a declarat că „nu este necesar niciun alt tratament”.

O’Connor a spus că zona în care a fost îndepărtată leziunea canceroasă s-a „vindecat frumos”.

În scrisoare se mai spunea: „Nu a mai fost nevoie să se facă nimic: „Leziunile de carcinom bazocelular nu tind să se „răspândească” sau să facă metastaze, așa cum se știe că fac unele cancere de piele mai grave, cum ar fi melanomul sau carcinomul cu celule scuamoase”.

Leziunea a fost inițial îndepărtată în timpul examenului medical anual al lui Biden din februarie. Casa Albă a anunțat că leziunea a fost îndepărtată atunci pentru a fi testată.

Sănătos și viguros

În februarie, O’Connor a raportat că președintele Biden rămâne „sănătos” și „viguros” după vizita medicală și este „apt să execute cu succes îndatoririle președinției”.

Examinările capului, urechilor, ochilor, nasului și gâtului președintelui au fost normale. Un examen neurologic „extrem de detaliat” nu a găsit niciun rezultat care să corespundă unui accident vascular cerebral, sclerozei multiple sau bolii Parkinson.

Biden are în continuare un „mers rigid”, se arată în raport, și i s-au prescris orteze personalizate pentru a-l ajuta cu picioarele. El continuă să facă exerciții fizice cinci zile pe săptămână, iar rețeta pentru lentilele de contact a fost actualizată.

Raportul lui O’Connor a fost probabil ultima actualizare a stării de sănătate înainte ca Biden să-și facă cunoscute intențiile de realegere în următoarele luni.

A candida sau a nu candida?

Biden intenționează să candideze pentru un al doilea mandat, toate declarațiile făcute până acum (inclusiv una a Primei Doamne) converg către acest lucru. Anunțul nu a fost făcut, totuși oficial.

Politico scrie că cei mai apropiați consilieri ai lui Joe Biden au petrecut luni de zile pregătindu-l pentru a-și anunța oficial campania de realegere. Dar, în condițiile în care președintele nu este încă pregătit să facă pasul cel mare, un sentiment de îndoială se insinuează în conversațiile legate de anul 2024: Ce se întâmplă dacă decide să nu o facă?

Deciziile anterioare ale lui Biden în legătură cu candidatura la președinție au fost chestiuni prelungite și minuțioase. De data aceasta, el a depășit cel mai ambițios calendar al său, așa cum a fost prezentat anterior de consilieri, de a se lansa în februarie. Acum, aceștia se concentrează în jurul lunii aprilie.

Dar chiar și această țintă nu este definitivă. Persoane din anturajul președintelui spun că nu există un termen limită sau un proces formal pentru a ajunge la o decizie privind data lansării. Potrivit a patru persoane familiarizate cu gândirea președintelui, o decizie finală a fost amânată, deoarece intervin evenimente din lumea reală. Călătoria sa de camuflaj la Kiev în weekendul de sărbători a necesitat o planificare meticuloasă, iar reacția pozitivă la aceasta a fost considerată pe plan intern ca oferindu-i mai multă marjă de manevră pentru a se întoarce la politica internă.

În timp ce convingerea aproape tuturor celor din orbita lui Biden este că, în cele din urmă, el va da undă verde, indecizia sa a dus la un îngheț ciudat în tot partidul – în care unii potențiali aspiranți la președinție și zeci de donatori importanți își fac strategii și chiar elaborează un plan B, încercând în același timp să rămână respectuoși și să îl susțină public pe președintele în vârstă de 80 de ani.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol