CITIRE

Ursula von der Leyen, încrezătoare în relația dint...

Ursula von der Leyen, încrezătoare în relația dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie. Viitorul președinte al Parlamentului European, gata să le ofere timp englezilor

Ursula von der Leyen din Germania a fost nominalizată pentru a ocupa funcția de președinte al Comisiei Europene. Aceasta a declarat miercuri conform celor de la agerpres.ro că este pregătită să acorde și mai mult timp Marii Britanii în demersul lor de părăsire a Uniunii Europene, atâta timp cât Londra o va solicita. Aceste declarații ar fi fost făcute chiar în timpul audierii sale de către cei din grupul Verzilor din Parlamentul European.

Dacă Marea Britanie are nevoie de mai mult timp, sunt de acord să îi acord mai mult timp. Un Brexit fără acord ar fi catastrofal”, i-a răspuns Ursula von der Leyen unui eurodeputat britanic conform aceleași surse. Despre solicitare se precizează că trebuie să fie înaintată chiar de guvernul britanic, iar pentru a fi luată o decizie aceasta trebuie să fie aprobată în unanimitate de toți șefii de stat și de guvern din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Însă, aceasta este posibil să întâmpine refuzul președintelui Emmanuel Macron, deoarece acesta nu este de acord cu o altă amânare a despărțirii care inițial era programată pentru 31 octombrie.

Pentru a fi confirmată drept președinte în locul lui Jean-Clude Junker, de la întâi noiembrie, Ursula von der Leyen are nevoie de o majoritate de 374 de voturi în cadrul Parlamentului European. Despre data votului, se știe că este programat pentru săptămâna viitoare la Strasbourg.

De-a lungul audierilor sale de către grupurile politice europene, Ursula von der Leyen a dat de înțeles că își dorește ca Marea Britanie să nu părăsească Uniunea Europeană. Însă, tot ea a apărat acordul de părăsire a UE care a fost încheiat între Theresa May și cele 27 de state, dar care a fost respins de trei ori în Parlamentul Britanic. Din aceste motive Parlamentul European refuză o nouă renegociere.

Brexitul nu este sfârşitul, ci începutul unei relaţii viitoare” sau „Este de o importanţă crucială să avem o bună cooperare”, sunt doar câteva din declarațiile Ursulei von der Leyen, conform celor de la agerpres.ro. Exprimându-și dorința unei evoluții normale, Ursula von der Leyen a precizat că în această situație modul și implicit tonul în care se desfășoară această despărțire sunt „cruciale”. Toate acestea în timp ce Boris Johnson, care este favorit pentru a îi lua locul Theresei May, repetă în nenumărate rânduri faptul că Marea Britanie o să părăsească Uniunea Europeană indiferent dacă o să existe un acord de Brexit renegociat sau dacă nu o să existe deloc un acord.

Sursă foto cover: bbc.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.