30 noiembrie 2021, 13:31

În curând, un nou produs legumicol experimental de la Buzău: usturoiul „Benone”

Specialiștii Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău (SCDLB) pregătesc o nouă surpriză: usturoiul „Benone”. Noul soi botezat după numele celebrului interpret de muzică populară, Benone Sinulescu, este mai dulceag, mai aromat și mai iute decât cel din import, spun creatorii noii legume.

Hotărât să relanseze tradiția cultivării usturoiului în apropiere de Râmnicu Sărat, fermierul Valentin Jecu a apelat, în urmă cu cinci ani, la SCDLB. Cercetătorii de aici au reușit să preia soiurile locale, pe cale de dispariție, și să dezvolte altele noi. Dintre acestea, usturoiul „Benone” a fost deja omologat și este aproape gata să ajungă pe mesele românilor.

Usturoiul minune va ajunge la sfârșitul lunii iunie în piețele din Buzău, Vrancea și București. Printre primii clienți se va număra și Benone Sinulescu, cel care s-a bucurat când a aflat că numele său este atribuit unui soi local de usturoi.

Usturoiul „Benone” va fi ambalat în plase de rafie, în cantități mici, pentru a rezista multe luni în condiții minime de păstrare. Pentru noul sortiment, fermierul din comuna Râmnicelu a primit deja comenzi de la câțiva producători buzoieni de cârnați de Pleșcoi, dar și de la un supermarket din județul Vrancea.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.