22 august 2023, 17:01

Utilizatorii de Youtube în continuă creștere. Cifra impresionantă la care au ajuns aceștia

YouTube susţine că mai mult de 1,8 miliarde de utilizatori se conectează la platformă în fiecare lună, pentru a se uita la videoclipuri. Acest număr reprezintă aproximativ un sfert din populaţia totală a planetei, de 7,6 miliarde de oameni, asta în cazul în care fiecare un cont ar aparţine unei singure persoane.

Cifra reprezintă oameni care s-au înregistrat şi şi-au folosit contul pe platformă. Este o creştere cu 20% faţă de anul trecut, când YouTube a raportat un număr de 1.5 miliarde de utilizatori conectaţi în fiecare lună, pe când în 2013 numărul era de aproximativ 1 miliard, conform Quartz. Youtube a dat publicităţii aceste cifre la evenimentul anual Brandcast, care a avut loc vineri.

sursa: independent.co.uk

Compania-mamă Google este cea mai mare platformă publicitară din lume, cu încasări din reclame care ajung la o treime din totalul sumelor încasate în publicitatea digitală. Emarketer estimează că Youtube deţine aproximativ 11% din aceste venituri. Succesul nu a venit fără un preţ, însă. YouTube a avut dificultăţi în monitorizarea clipurilor încărcate pe platforma sa şi anul trecut platforma a fost criticat pentru că discursurile de ură şi conţinutul extremist a fost finanţat indirect de anumite mărci, fără voia lor.

De asemenea, compania a mustrat vedete YouTube, printre care şi Logan Paul pentru conţinut neadecvat. Luna trecută, o utilizatoare YouTube nemulţumită a deschis focul asupra sediului companiei, unul din motive fiind şi felul în care firma îşi plăteşte creatorii de conţinut.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol